Komunálne voľby

Kto by sa mohol stať primátorom Nitry? O kreslo zabojujú aj tieto známe mená

Oslovili sme niekoľkých potenciálnych kandidátov na primátorskú stoličku. Viacerí nám potvrdili, že sa zapoja do tohtoročného volebného súboja.

Ilustračný obrázok k článku Kto by sa mohol stať primátorom Nitry? O kreslo zabojujú aj tieto známe mená
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Začiatkom februára ohlásil svoju kandidatúru súčasný primátor Marek Hattas, ktorý sa bude snažiť obhájiť svoj post aj v tohtoročných komunálnych voľbách.

Nad kandidatúrou uvažujú aj ďalšie nitrianske osobnosti. Viacerých možných kandidátov na post primátora sme preto oslovili s otázkou, či sa zvažujú zapojiť do tohtoročných komunálnych volieb. Tu sú ich odpovede.

Oremus povedal NIE

„Potešil ma váš záujem o moju osobu, ale nie, nezvažujem kandidovať za primátora mesta Nitra. Do súboja o post primátora sa osobne nezapojím, mám len jedno zdravie a nálada v spoločnosti dnes, bohužiaľ, praje hlavne "hastrmanom“ a šašom," povedal pre nitra.dnes24.sk poslanec Peter Oremus, ktorý sa o hlasy voličov uchádzal v minulých voľbách.

Obertáš aj Hattas

Svoju kandidatúru rovnako ako súčasný primátor Marek Hattas potvrdil aj poslanec Pavol Obertáš.

„Áno, môžem potvrdiť, že budem kandidovať na post primátora mesta, podrobnosti ohľadom kandidatúry zverejním neskôr, keďže je ešte len február,“ uviedol Pavol Obertáš, ktorý zabojuje o primátorský post prvýkrát.

S tou istou otázkou sme oslovili aj poslanca Jána Grešša. Ten uviedol, že v nadchádzajúcich voľbách podporí kandidáta, ktorý bude odborný a skúsený.

Uvažuje nad kandidatúrou aj bývalý primátor Jozef Dvonč či poslanec Štefan Štefek? Ich reakciu si prečítajte na druhej strane!

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM