Komunálne voľby

Ďalší kandidát: V Nitre zabojuje o kreslo primátora aj bývalý prednosta Igor Kršiak

O post primátora Nitry sa bude v najbližších komunálnych voľbách uchádzať aj Igor Kršiak. Na Mestskom úrade v Nitre v minulosti pôsobil ako prednosta.

Ilustračný obrázok k článku Ďalší kandidát: V Nitre zabojuje o kreslo primátora aj bývalý prednosta Igor Kršiak
Zdroj: Dnes24.sk , TASR/Martin Baumann

Ku kandidátom na primátora Nitry sa pridá aj Igor Kršiak. Svoju kandidatúru oficiálne ohlási v piatok 18. marca. Médiá o tom informoval v stredu 16. marca.

Vyštudovaný právnik pôsobil dlhé roky ako prednosta Mestského úradu v Nitre po boku bývalého primátora Jozefa Dvonča. Po posledných komunálnych voľbách, ktoré vyhral Marek Hattas, z úradu odišiel. V súčasnosti zastáva rovnakú funkciu v Trnave.

Do volieb prichádza s voľným združením s názvom Fungujúca Nitra, ktoré bude okrem kandidáta na primátora združovať aj kandidátov na poslancov mestského zastupiteľstva.

„Chceme fungujúcu Nitru. Preto sme dali dokopy silnú zostavu kandidátov, ktorí nielen vedia ČO treba robiť, ale vedia aj AKO na to. Volám sa Igor Kršiak a kandidujem na primátora nášho mesta Nitra,“ stojí na stránke fungujucanitra­.sk.

Líderkou kandidátky na poslancov mestského zastupiteľstva bude Tatiana Kubinec, ktorá je hovorkyňou Fakultnej nemocnice v Nitre.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež

Spájame sa pre Fungujúcu Nitru. Igor Kršiak - kandidát na primátora Nitry a Táňa Kubinec - líderka kandidátky na poslancov MZ.

Posted by Fungujúca Nitra on Tuesday, March 15, 2022
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM