Lucia Lauková Správy

Obrovské akvárium i svetový unikát: V Nitre začala výstava venovaná prírode, FOTO

V Nitre sa schádzajú poľovníci, rybári i včelári. Na výstavu priniesli aj 22-tisíc litrové akvárium plné sladkovodných rýb.

Ilustračný obrázok k článku Obrovské akvárium i svetový unikát: V Nitre začala výstava venovaná prírode, FOTO
8
Galéria
Zdroj: TASR

Rybári, poľovníci i včelári sa od piatku 23. februára schádzajú na nitrianskom výstavisku, kde sa koná 9. kontraktačno-predajná výstava Rybárstvo a poľovníctvo. Jej súčasťou je 4. ročník predajnej výstavy včelárskych potrieb a včelích produktov Včelárstvo.

Pozornosť púta 22-tisíc litrové akvárium so sladkovodnými rybami. Zrak poľovníkov zas pritiahla unikátna trofej muflóna lesného, ktorá je druhá najsilnejšia na svete.

Za zmienku stojí aj degustácia súťažných medovín z celého Slovenska, ktoré budete môcť ochutnať na verejnej degustácii v sobotu od 11.00 do 16.00 a v nedeľu od 10.30 do 12.00 hodiny.

„Na výstave je prezentovaná unikátna trofej, druhá najsilnejšia trofej muflóna lesného na svete. K najzaujímavejším exponátom patria prémiové turecké brokovnice Akkar Mammut a svetový unikát s tromi hlavňami, simulátor zdolávania sladkovodných rýb i gigantické akvárium plné rýb s objemom 22 000 litrov. V ňom pláva aj nadrozmerný 40-kilogramový sumec z našich vôd," informoval Martin Lužbeťák z národného výstaviska Agrokomplex, š.p.

Slovenský rybársky zväz priniesol simulátor na zdolávanie sladkovodných rýb. Fanúšikovia zbraní sa môžu tešiť na prémiové turecké brokovnice, slovenské pištole či taktické brokovnice. Klub chovateľov slovenských hrubosrstých stavačov predstaví v Nitre národné plemeno psa, ktoré bolo vyšľachtené pre potreby slovenského poľovníka. Výstava potrvá do nedele 25. februára.

Fotografie z prvého dňa výstavy nájdete v priloženej galérii!

Obrovské akvárium i svetový unikát: Začala sa výstava pre poľovníkov i rybárov,
8
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM