Lucia Lauková Správy

V Nitre sa zídu rybári, poľovníci aj včelári: Nebude chýbať degustácia medoviny

Nadšenci poľovníctva, rybárstva, ale aj včelárstva sa môžu chystať na nitrianske výstavisko. Chýbať nebude verejná degustácia, laserová strelnica a ďalšie zaujímavosti.

Ilustračný obrázok k článku V Nitre sa zídu rybári, poľovníci aj včelári: Nebude chýbať degustácia medoviny
Zdroj: TASR

Koniec februára bude patriť v Nitre milovníkom prírody. Od 23. do 25. februára sa bude na nitrianskom Agrokomplexe konať výstava Rybárstvo, poľovníctvo a včelárstvo.

Medovina z celého Slovenska

Súčasťou výstavy bude aj vyhodnotenie Medovinky roka 2018 za prítomnosti ministerky Gabriely Matečnej, ktoré sa bude konať v sobotu o 13.00 v pavilóne A. Ochutnať súťažné medoviny z celého Slovenska budete môcť na verejnej degustácii v sobotu od 11.00 do 16.00 a v nedeľu od 10.30 do 12.00 hodiny.

Unikátna trofej

Unikátom na výstave bude trofej muflóna lesného, ktorá je druhá najsilnejšia na svete. Fanúšikovia zbraní sa môžu tešiť na prémiové turecké brokovnice, slovenské pištole či taktické brokovnice. Klub chovateľov slovenských hrubosrstých stavačov predstaví v Nitre národné plemeno psa, ktoré bolo vyšľachtené pre potreby slovenského poľovníka.

Zastúpenie na výstave bude mať aj Múzeum vo Svätom Antone, ktoré predstaví expozíciu unikátnych trofejí, preparáty poľovnej zveri v centrálnej dioráme a tiež abnormality poľovnej zveri v zbierkach múzea. „Korením expozície je šperkovnica s umeleckými predmetmi,“ prezradil Agrokomplex.

Niečo pre rybárov

Rybári sa môžu tešiť na gigantické 22-tisíc litrové akvárium, ktoré privezú do Nitry priamo z jubilejného 25. ročníka výstavy FeHoVa v Budapešti. „Môžete sa tešiť na krásne veľké sladkovodné ryby viacerých druhov. Nebudú chýbať: kapor, sumec, plotica, pleskáč, šťuka, zubáč, boleň, belica a červenica,“ uvádza nitrianske výstavisko.

Slovenský rybársky zväz umožní vyskúšať si simulátor na zdolávanie sladkovodných rýb. „Príďte si vyskúšať “chyť a pusť” so pstruhom, kaprom, sumcom, zubáčom a šťukou,“ pozýva nitrianske výstavisko Agrokomplex.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM