Rastislav Búgel Rôzne

Nitrania chcú pomôcť utečencom: Zorganizovali verejnú zbierku základných potrieb

Situácia s utečencami sa v celej Európe stále zhoršuje. Stanice v okolitých štátoch prekypujú ľuďmi, ktorí prekročili hranice. Chýbajú pre nich základné hygienické potreby.

Ilustračný obrázok k článku Nitrania chcú pomôcť utečencom: Zorganizovali verejnú zbierku základných potrieb
Zdroj: TASR

O zbierku sa postaralo občianske združenie Re:colo v spolupráci s nitrianskym Hideparkom. Zbierka materiálnej pomoci je určená ľuďom na úteku. Ako informovali organizátori, zbierku koordinujú s maďarskými a rakúskymi organizáciami, ktoré vyzbieraný materiál priamo na mieste odovzdávajú. Organizátori verejnej materiálnej zbierky sa rozhodli zverejniť zoznam vecí, ktoré sú potrebné.

„Nezbierame oblečenie (okrem uvedeného) a detské hračky, pretože ich je už nadbytok. Za porozumenie ďakujeme,“ informujú organizátori materiálnej zbierky.

V prípade, že sa ľuďom podarí naplniť dodávku, dobrovoľníci odvezú materiál na miesto, kde v danej chvíli bude situácia najakútnejšia. „Momentálne je to buď utečenecký tábor Traiskirchen, alebo Budapešť. Situácia sa však pomerne rýchlo mení, preto chceme byť flexibilní. O odovzdaní vecí vás budeme informovať,“ informujú organizátori. V prípade záujmu o pomoc, je potrebné kontaktovať organizátorov materiálnej zbierky prostredníctvom emailu Martin.horak@recolo.sk . Viac informácií získate na facebookovej stránke udalosti.

Zoznam zbieraného materiálu:

• Deky, spacie vaky, karimatky, uteráky (čisté) • Hygienické potreby – mydlá, sprchové gély, šampóny, žiletky, peny na holenie, deodoranty, zubné pasty, zubné kefky, vložky, dezinfekčné gély • Potreby pre deti – skladacie kočíky, nosiče, jednorazové plienky, vlhčené utierky • Obuv – pánska, dámska, detská (vrátane žabiek) • Spodné prádlo a ponožky pre deti, ženy i mužov (kvôli hygiene iba NOVÉ) • Jedlo a pitie – iba trvanlivé jedlo, ktoré nemusí byť skladované v chlade, iba v pôvodnom a zavretom obale

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM