Lucia Lauková Správy Samospráva

V Nitre zapísali takmer 900 budúcich prvákov: Niektoré školy musia deti odmietnuť

Tri základné školy nemohli z kapacitných dôvodov prijať desiatky detí. Nenaplnené kapacity ostali ešte na školách na Cabajskej, Topoľovej a Tulipánovej ulici.

Ilustračný obrázok k článku V Nitre zapísali takmer 900 budúcich prvákov: Niektoré školy musia deti odmietnuť
Zdroj: TASR

Na školský rok 2019/20 bolo do mestských základných škôl v Nitre zapísaných 892 detí. Školy plánujú otvoriť 43 tried prvého ročníka. Nie všetky deti však budú môcť chodiť do školy, do ktorej ich rodičia zapísali. Vyplýva to z Informatívnej správy o počte prijímaných žiakov, ktorá bude predložená na najbližšie Mestské zastupiteľstvo v Nitre.

Najväčší záujem je o ZŠ Benkova, kde je zapísaných 136 budúcich prvákov, ale aj o školu Nábrežie Mládeže 5 s počtom 106 zapísaných detí či na Fantranskej 14 (100 zapísaných de­tí).

Kam s neprijatými deťmi?

Z kapacitných dôvodov nebudú môcť prijať školy Benkova 34, Základná škola kniežaťa Pribinu a Nábrežie mládeže 5 spolu takmer 50 detí.

„Rodičia 49 detí, ktoré nebudú prijaté z kapacitných dôvodov do vyššie uvedených škôl, môžu využiť nenaplnenú kapacitu Základnej školy, Cabajská 2, Nitra, Základnej školy, Topoľová 8, Nitra a Základnej školy, Tulipánová 1, Nitra,“ uvádza informatívna správa.

Počet sa môže zmeniť

Ako pripomína spracovateľ informatívnej správy, počty prijímaných žiakov sa môžu líšiť od skutočného nástupu detí na povinnú školskú dochádzku z dôvodu odporúčaného odkladu povinnej školskej dochádzky na návrh CPPPaP (Centrum pedagogicko – psychologického poradenstva a prevencie, pozn. redakcie) a všeobecného lekára pre deti a dorast. Presný počet žiakov tak bude známy až v septembri.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM