Lucia Lauková Šport Správy

Župa udelila ceny najlepším športovcom Nitrianskeho kraja za rok 2018

Odmenených bolo 35 jednotlivcov a 14 kolektívov. Najúspešnejším športovcom kraja za rok 2018 sa stal šaliansky naturálny kulturista Erik Tóth.

Ilustračný obrázok k článku Župa udelila ceny najlepším športovcom Nitrianskeho kraja za rok 2018
Zdroj: TASR

Najúspešnejší športovci, tréneri, športové kolektívy a športové osobnosti Nitrianskeho kraja si vo štvrtok prevzali ocenenia z rúk predsedu Nitrianskeho samosprávneho kraja (NSK) Milana Belicu.

Odmenených bolo 35 jednotlivcov a 14 kolektívov, najúspešnejším športovcom kraja za rok 2018 sa stal šaliansky naturálny kulturista Erik Tóth.

„Teší nás, že v našom kraji vyrástlo množstvo športových talentov aj úspešných reprezentantov Slovenskej republiky, ktorí obsadzujú popredné miesta na európskych i svetových súťažiach. Radosť nám urobili aj hokejisti HK Nitra postupom do finále hokejovej Tipsport Ligy, v ktorej nakoniec skončili na peknom druhom mieste,“ poznamenal Belica.

Vo svojom príhovore okrem toho pripomenul, že NSK má záujem na rozvoji športu v kraji, preto každoročne zo svojho rozpočtu poskytuje dotácie občianskym združeniam, športovým klubom a telovýchovným jednotám, ale aj obciam na území Nitrianskeho kraja. „Zastupiteľstvo NSK schválilo dotácie na rok 2019 takmer 800 subjektom v celkovej výške 890 000 eur. Týmto spôsobom chce NSK prispieť k rozvoju športu, ale aj k zlepšeniu zdravia a kondície obyvateľov Nitrianskeho kraja,“ dodal predseda NSK.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM