Lucia Lauková Správy

Župa podporí obnovu kultúrnych pamiatok: Žiadatelia môžu získať vyššie dotácie

Záujemcovia už môžu predkladať žiadosti o pridelenie dotácie na obnovu národných kultúrnych pamiatok. Župa zverejnila výzvu.

Ilustračný obrázok k článku Župa podporí obnovu kultúrnych pamiatok: Žiadatelia môžu získať vyššie dotácie
Foto: Rastislav Búgel / Zdroj: Dnes24.sk

Nitriansky samosprávny kraj (NSK) zverejnil výzvu na predkladanie žiadostí o dotáciu na obnovu národných kultúrnych pamiatok. Ako informoval Úrad NSK, obce, ale i právnické a fyzické osoby o ňu môžu požiadať do konca septembra.

Vyššie dotácie

Kraj bude dotácie udeľovať už podľa nových podmienok, ktoré ešte v júni schválili regionálni poslanci. Žiadatelia po novom môžu získať vyšší príspevok na rekonštrukciu pamiatok, zároveň sa znižuje miera spolufinancovania projektov.

„Maximálna výška dotácie sa mení zo sumy 3320 eur na 4500 eur. Znižuje sa aj miera spolufinancovania projektov z 50 na 25 percent z celkového rozpočtu,“ informoval pred časom Úrad NSK.

Poslanci v novom všeobecne záväznom nariadení zmenili aj termín podávania žiadostí. Tie sa môžu po prvýkrát predkladať až do 30. septembra, čím sa lehota predĺžila o 15 dní. Upravené VZN okrem toho dá žiadateľom možnosť opraviť prípadné chyby v ich žiadosti. Podľa pôvodnej úpravy pritom akákoľvek chyba v dokladoch znamenala vyradenie žiadosti z dotačnej schémy.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM