Správy

Zmeny otváracích hodín na Nitrianskom hrade: Tieto dni budú bez vstupného

Od budúceho týždňa sa menia otváracie hodiny na Nitrianskom hrade. Areál dominanty mesta pod Zoborom bude v niektoré dni prístupný bez poplatku.

Ilustračný obrázok k článku Zmeny otváracích hodín na Nitrianskom hrade: Tieto dni budú bez vstupného
16
Galéria

Vstup do hradného areálu bude po novom zadarmo od pondelku do štvrtku. Vstupné 0,50 eur za návštevu hradného areálu sa bude platiť len v piatok a cez víkend.

Nové otváracie hodiny na Nitrianskom hrade budú platné od 8. júna.

V pondelok bude otvorený od 9.00 do 19.00 hodiny len hradný areál. Expozície budú samostatne neprístupné.

Komentované prehliadky

Od utorka do štvrtka budú bývať komentované prehliadky veľkým okruhom. Začínať budú o 12:30, 14:00, 15:30 a posledná o 17:00 hodine. Hradný areál bude otvorený rovnako ako v pondelok od 9.00 do 19.00 h. Expozície budú samostatne neprístupné.

„Veľký okruh zahŕňa vstup do Diecézneho múzea, Katedrály-baziliky sv. Emeráma, kazemát a výstup na vežu katedrály,“ uvádza sa na stránke hradu. V skupine bude môcť byť maximálne 15 ľudí. „Počas celého sprievodu je nutné mať prekryté horné dýchacie cesty,“ upozorňujú organizátori.

Piatok a víkend

V piatok, sobotu a v nedeľu sa bude hradný areál otvárať o 9.00 hodiny. Otvorený bude do 19.00 h. V piatok a cez víkend budete musieť zaplatiť vstupné do areálu hradu 0,50 eur.

Navštíviť budete môcť aj expozície. Diecézne múzeum bude otvorené od 10.00 do 18.00. Súčasne si expozíciu bude môcť pozrieť najviac 15 osôb.

Sprístupnený bude aj výstup na vežu, a to medzi 10.00 a 18.00 h. Vstupovať sa bude každú polhodinu so sprievodcom, maximálny počet osôb je 15.

Foto: ilustračné

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Nitriansky hrad
16
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM