Lucia Lauková Správy

Nitra otvára turistickú sezónu: Návštevníkov láka na prehliadky so sprievodcom

Pod Zoborom sa otvára letná turistická sezóna. Nitrianska organizácia cestovného ruchu v spolupráci s mestom pripravili pre návštevníkov sprevádzania pod názvom „like a local“.

Ilustračný obrázok k článku Nitra otvára turistickú sezónu: Návštevníkov láka na prehliadky so sprievodcom
Zdroj: Visit Nitra

Nitrianski sprievodcovia v rámci prehliadok prezradia záujemcom tajné tipy na kvalitnú gastronómiu, zážitky, čarovné zákutia v prírode, kultúrne vyžitie ale aj nočný život. Ako informujú organizátori, sprevádzania sú pripravené pre rodiny s deťmi, milovníkov prírody, aktívneho oddychu či dokonca záhad.

Prvé tri sprevádzania sú pripravené na sobotu 6. júna. Ako prvá bude o 10.00 pripravená cykloprehliadka pod názvom Perly modernej architektúry Nitry.

Dozviete sa o dejinách časti Číneš, architektúre SPU v Nitre ale aj sídlisku Chrenová. Vyráža sa spred Turistického informačného centra v Nitre na Štefánikovej 1.

Druhá prehliadka sa začne o 15.00 pred Župným domom a bude ju mať pod palcom osemročný sprievodca Leo, ktorý predstaví Nitru detskými očami. Trio prehliadok zakončí Farebná krása dekoračných kameňov v uliciach Nitry o 16.00 h. Stretnutie je pred Turistickým informačným centrom v Nitre.

„Na prehliadku je potrebné sa vopred prihlásiť, nakoľko je počet ľudí v skupine obmedzený,“ pripomínajú orgnaizátori. Lístok na prehliadku pre dospelú osobu stojí 2 eurá, za dieťa do 6 rokov (vrátane) sa vstupné neplatí. Za dieťa v sprievode dospelej osoby sa platí 1 euro. Lístky sa predávajú v Turistickom informačnom centre Nitra.

Foto: ilustračné

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM