Lucia Lauková Krimi

Zlodeji okradli dve dôchodkyne z Nitry: Pripravili ich o stovky eur

Okradnuté dôchodkyne vo veku 77 a 83 rokov prišli okrem peňazí aj o doklady. Polícia apeluje na seniorov aby si dávali pozor na osobné veci.

Ilustračný obrázok k článku Zlodeji okradli dve dôchodkyne z Nitry: Pripravili ich o stovky eur
Zdroj: Dnes24.sk

Nitrianski policajti vyšetrujú dva prečiny krádeže a neoprávneného vyrobenia a používania elektronického platobného prostriedku, elektronických peňazí alebo inej platobnej karty. Okradnuté boli dve dôchodkyne.

O peňaženku s finančnou hotovosťou 150 eur prišla 83-ročná dôchodkyňa z Nitry. Okrem peňazí mala v peňaženke aj občiansky preukaz, kartičku poistenca, cestovnú kartu na autobus a bankomatovú kartu. O peňaženku s bankomatovou kartou zlodeji pripravili aj 77-ročnú dôchodkyňu. „V tomto prípade boli uskutočnené aj výbery z bankomatov, čím vznikla poškodenej škoda za takmer 350 eur,“ informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Božena Bruchterová.

Polícia apeluje najmä na starších občanov a upozorňuje ich, aby si dávali pozor na svoje osobné veci. „Seniorom radíme, aby svojej taške a kabelke venovali zvýšenú pozornosť najmä vo verejných dopravných prostriedkoch, v nákupných centrách a na trhoviskách,“ povedala Bruchterová. Zároveň upozorňuje občanov, aby si nezapisovali PIN kód na platobnú kartu ani ho nenosili spolu s kartou na jednom mieste.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM