Aktualizované Lucia Lauková Krimi

V obci pri Nitre niekto vykradol kostol: Z pokladničiek zmizlo asi 200 eur

Políciu privolal farár, ktorý si všimol, že v kostole niečo nie je v poriadku. Na miesto bol privolaný kriminalistický technik.

Ilustračný obrázok k článku V obci pri Nitre niekto vykradol kostol: Z pokladničiek zmizlo asi 200 eur
6
Galéria

Neznámy páchateľ podľa slov policajnej hovorkyne Boženy Bruchterovej pravdepodobne v noci vošiel cez pootvorené vetracie okienko do kostola v obci Branč. „Nemal však v úmysle modliť sa ale páchať hriech v podobe siedmeho božieho prikázania „nepokradneš“,“ dodala hovorkyňa KR PZ v Nitre, Božena Bruchterová.

„V Rímsko-katolíckom kostole vylomil dve kovové pokladničky slúžiace na milodary a odcudzil z nich asi 200 eur. To, že niečo nie je v poriadku si všimol pán farár, ktorý skutok aj oznámil. Momentálne sa vykonáva obhliadka a kriminalistický technik miesto dokumentuje a zaisťuje stopy,“ uviedla krajská policajná hovorkyňa v Nitre, Božena Bruchterová.

„Nakoľko bola táto krádež spáchaná na mieste požívajúcom pietu alebo všeobecnú úctu alebo na mieste konania verejného zhromaždenia alebo obradu, hrozí za tento zločin trest odňatia slobody na 3 až 10 rokov,“ prezradila nitrianska policajná hovorkyňa, Božena Bruchterová.

Foto: ilustračné

V obci pri Nitre niekto vykradol kostol: Z pokladničiek zmizlo asi 200 eur
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM