Lucia Lauková Správy

Závody v Nitre fungujú v novom režime: Prepúšťať zatiaľ kvôli pandémii nemuseli

Pandémia na niekoľko týždňov čiastočne prerušila výrobu aj v priemyselnom parku v Nitre. Niektoré firmy museli upraviť rozsah výroby, ale zamestnancov si chcú udržať.

Ilustračný obrázok k článku Závody v Nitre fungujú v novom režime: Prepúšťať zatiaľ kvôli pandémii nemuseli
4
Galéria
Zdroj: Jaguar Land Rover

Foxconn Slovakia po dočasnej odstávke upravuje rozsah výroby. Prispôsobiť sa museli aktuálnemu dopytu. Okrem toho od 18. mája rozšíril produkciu z jednej na dve zmeny.

V nitrianskom závode Foxconn pracuje 1500 ľudí. Prepúšťať neplánujú.

"Naša spoločnosť kvôli pandémii koronavírusu neprepustila žiadneho zamestnanca a ani to neplánuje aj napriek skutočnosti, že sme sa nemohli vyhnúť neočakávaným dodatočným nákladom. Vzhľadom na aktuálne informácie sme presvedčení, že po období mimoriadnej situácie budeme mať pre všetkých našich zamestnancov dostatočné uplatnenie, a preto aplikujeme príslušné opatrenia na udržanie zamestnancov,“ uviedol hovorca spoločnosti Peter Krč.

Ďalší vývoj bude podľa slov hovorcu Petra Krča závisieť od toho, ako budú jednotlivé krajiny uvoľňovať reštrikčné opatrenia a ako ekonomicky zvládnu následky pandémie. Spoločnosť už dostala za marec pomoc od štátu a žiadosť za apríl je predmetom príprav.

V novom režime aj Jaguar

Od pondelku 18. mája obnovili prevádzku všetkých technológií aj v automobilke Jaguar Land Rover v Nitre. Závod aj po znovuobnovení všetkých technológií funguje v jednozmennej prevádzke.

Výroba nabieha postupne. „Tieto dni, keď znovuobnovujeme výrobu, sú pre nás signálom začiatku návratu do "normálu“- avšak samozrejme je to nový „normál“," konštatuje manažérka pre firemné vzťahy Miroslava Remenárová.

Ako uviedla, na linkách od pondelka beží výroba vozidiel Land Rover Defender a Land Rover Discovery v tzv. novom režime, ktorý reflektuje komplexitu prijatých opatrení na ochranu zdravia zamestnancov.

Foto: ilustračné

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM