Správy

Nitriansky závod Jaguar Land Rover obnovil prevádzku, FOTO a VIDEO

Spoločnosť Jaguar Land Rover Slovakia obnovila od pondelka prevádzku všetkých technológií vo svojom nitrianskom závode.

Zdroj: Dnes24.sk

Pokračovať v ňom bude výroba vozidiel Land Rover Defender a Land Rover Discovery, potvrdila manažérka pre firemné vzťahy Miroslava Remenárová. Závod bude po znovuobnovení všetkých technológií fungovať v jednozmennej prevádzke a nábeh výroby bude postupný.

Výroba v závode bola prerušená od 20. marca.

Zostali v ňom pracovať len vybrané tímy zabezpečujúce výrobu vozidla Land Rover Defender a tie, ktoré boli určené na zabezpečenie nevyhnutných prevádzkových činností. Po obnovení prevádzky pokračuje výroba podľa prísnych opatrení na ochranu zdravia a bezpečnosti zamestnancov.

„Z dôvodu pandémie všetci žijeme a pracujeme v bezprecedentných časoch. V tejto náročnej situácii sa sústreďujeme v prvom rade na ochranu zdravia našich zamestnancov, ktorí sa opäť vrátili do práce a ktorí sa podieľajú na výrobe vozidiel pre našich zákazníkov v 127 krajinách,“ uviedol Russell Leslie, prevádzkový riaditeľ nitrianskeho závodu.

Jaguar Land Rover v Nitre vykonal detailné hodnotenie nových rizík v rámci nového bezpečnostného protokolu a zaviedol komplexný súbor opatrení na ochranu zdravia zamestnancov.

Od začiatku pandémie poskytoval svojim zamestnancom ochranné rúška, ktoré od mája šijú zamestnanci firmy. Doposiaľ tak svojpomocne vyrobili už vyše 8500 rúšok.

V závode aj v jeho priľahlých plochách zaviedlo vedenie prísne hygienické opatrenia, dezinfekciu a čistenie vonkajších aj vnútorných priestorov vrátane priestoru výrobných liniek. Na povinnosť dodržiavať dvojmetrovú vzdialenosť upozorňuje špeciálne značenie v interiéri aj exteriéri.

V areáli sú nainštalované termokamery, zabezpečené je aj meranie teploty priamo počas práce. Zmenou prešli priestory jedální, kde sú nainštalované priehľadné plastové oddeľovače pri stoloch. Naďalej platí zákaz návštev v závode, ako aj služobných ciest.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Jaguar obnovil  prevádzku
4
Galéria
Zdroj: Jaguar Land Rover
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM