Lucia Lauková Správy

Mesto odovzdalo prvých 100 rúšok seniorom: Ich výroba pokračuje

V Nitre podľa podľa radnice žije 20-tisíc obyvateľov vo veku 60 a viac rokov. Mesto už niektorým odovzdalo prvé šité rúška.

Ilustračný obrázok k článku Mesto odovzdalo prvých 100 rúšok seniorom: Ich výroba pokračuje
3
Galéria
Zdroj: Mesto Nitra

Seniorom žijúcim v Nitre sa snaží pomôcť aj mesto Nitra. V priebehu týždňa sa podarilo ušiť prvý 100 rúšok. Putovali najzraniteľnejšej skupine.

„Prvé rúška už našli svojich majiteľov. Stali sa nimi seniori z Domu s opatrovateľskou službou na Bernolákovej ulici a Bytového domu Senior na Krčméryho ulici,“ informuje mesto Nitra na sociálnej sieti.

Ako dodáva hovorca mesta, ďalšie rúška stále pribúdajú a radnica pokračuje aj v rozvoze látok. „Nesmierne si vážime každého z vás, kto nám pomáha ochrániť tých, ktorí to najviac potrebujú,“ dodáva mesto.

Celodenné služby

Radnica okrem toho prostredníctvom Správy zariadení sociálnych služieb zabezpečuje mnohým stravu alebo poskytuje celodenné služby. Apeluje na ľudí, aby sa viac zaujímali o svojich príbuzných vo vyššom veku.

„V Nitre žije vyše 20 000 obyvateľov vo veku 60 a viac rokov. Ide o najzraniteľnejšiu skupinu obyvateľstva, ktoré čelí tzv. coronavírusu,“ pripomína nitrianska radnica.

„Spomeňte si na svojich rodičov, starých rodičov alebo susedov, kontaktujte ich a hovorte s nimi o situácií, ktorú prežívame v týchto dňoch. Ak je potrebné vysvetlite im veci, posúvajte im overené informácie, ak je potrebné upokojte ich. Krátky rozhovor a váš záujem im určite pomôže v prekonávaní samoty a izolácie, ktorej sú momentálne vystavení,“ vyzýva radnica.

Nezabúdajte však, že treba dodržiavať hygienické opatrenia a pred šírením nákazy chrániť seba aj seniorov.

Foto: ilustračné

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Do výroby rúšok sa pustila aj nitrianska radnica
3
Galéria
Zdroj: Mesto Nitra
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM