Kultúra

Zábava pokračuje online: DAB v Nitre zverejnilo parádnu komédiu

Nitrianske Divadlo Andreja Bagara sa divákom neotočilo chrbtom. Zabáva nás aj v čase, keď sme ostali zatvorení medzi štyrmi stenami.

Ilustračný obrázok k článku Zábava pokračuje online: DAB v Nitre zverejnilo parádnu komédiu
7
Galéria
Zdroj: Pixabay.com / CC0 1.0

Pre svojich divákov pripravilo program so sloganom Spolu VYhráme. Svoje aktivity presunulo do online priestoru. „V našom slogane chceme zdôrazniť najmä spolupatričnosť a to, že na svojich divákov nezabúdame a pracujeme v ňom aj so slovíčkom hráme. Pretože aj keď je teraz naša budova zatvorená, my sa snažíme hrať pre našich divákov a oslovovať ich dostupnou online cestou,“ povedal nedávno riaditeľ DAB Jaroslav Dóczy.

Nekončiaca zábava

Divadlo tak prináša rôzne rozprávky a básničky, ktoré čítajú herci divadla. Uverejňuje aj zaujímavosti Zo zákulisia DAB. Pomocou textov, fotografií a videí ukazujú, čo robia herci, keď nemôžu hrať.

Veľkému úspechu sa teší aj aktivita s názvom Divadelné pondelky s komédiami DAB. Na YouTube divadlo každý pondelok o 17.00 hodine zverejní komédiu zo svojho videoarchívu.

Prvú komédiu s názvom Z rúčky do rúčky si za prvých 20 hodín pozrelo vyše 4000 ľudí.

Aktuálne divadlo zverejnilo nové video. Pozrieť si môžete komédiu Štyria v ringu. Jedná sa o trpkú čiernu komédiu o zúfalom boji o prežitie v nadnárodných podnikoch.

Parádna komédia

Dvojhodinové predstavenie malo premiéru 27. 11. 2015 a do derniéry 20. 10. 2017 diváci videli 37 repríz.

Ako o inscenácii informovalo samotné divadlo: „Trpká komédia s gagmi, trapasmi i prvkami mystifikácie pátra po hodnotách obyčajnej ľudskosti v hrozivých korporatívnych pravidlách mamutích podnikov a firemných záujmov. Je to hra o zúfalom boji o prežitie a o veciach, ktoré vyzerajú tak nereálne a nenormálne, až nám je z toho do smiechu, aby sme nemuseli plakať. Kam sú ľudia schopní zájsť kvôli peniazom a získaniu zamestnania? Ako dlho vydržia tvrdé pravidlá?“

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Foto: ilustračné

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM