Kultúra

DAB v Nitre nekonči: Svoj program presúva z javiska do online priestoru

Divadlo Andreja Bagara (DAB) v Nitre presúva svoj program z javiska do online priestoru.

Ilustračný obrázok k článku DAB v Nitre nekonči: Svoj program presúva z javiska do online priestoru
16
Galéria

V čase, keď musí byť budova divadla zatvorená, pripravilo DAB pre svojich divákov pravidelný program, ktorý bude uvádzať so sloganom Spolu VYhráme.

Divadlo v ňom bude ponúkať divadelné inscenácie, pravidelné čítanie rozprávok a množstvo ďalších aktivít.

Hrajú pre divákov

„V našom slogane chceme zdôrazniť najmä spolupatričnosť a to, že na svojich divákov nezabúdame a pracujeme v ňom aj so slovíčkom hráme. Pretože aj keď je teraz naša budova zatvorená, my sa snažíme hrať pre našich divákov a oslovovať ich dostupnou online cestou,“ vysvetlil riaditeľ DAB Jaroslav Dóczy.

Online program DAB už teraz prináša Rozprávky a básničky, ktoré pravidelne čítajú herci divadla a sú zverejňované na YouTube kanáli divadla. Veľmi úspešne sa začal aj seriál Divadelné pondelky s komédiami DAB, v rámci ktorého divadlo každý pondelok o 17.00 hod. uvedie DAB komédiu zo svojho videoarchívu.

„Prvá komédia Z rúčky do rúčky mala len za prvých 20 hodín vyše 4000 vzhliadnutí, momentálne ich je už viac ako 6300. Na najbližší pondelok 30. marca opäť o 17.00 h pripravujeme odvysielanie komédie Druh: Žena,“ uviedol Dóczy.

Divadlo už začalo na sociálnych sieťach uverejňovať aj zaujímavosti Zo zákulisia DAB.

V podobe krátkych a vtipných videí predstavuje nielen zákulisie budovy, ale napríklad aj hereckú prípravu a osobnosti zo svojej histórie. Seriál s názvom Keď herci (ne)hrajú zasa ponúkne texty, fotky a videá o tom, čo robia herci v čase, keď nemôžu hrať v divadle.

Povinné čítanie

DAB pokračuje aj vo svojom projekte divadlosrd.com. V rámci neho pomôže študentom s prípravou na maturity či so štúdiom literatúry.

„Pravidelne budeme zverejňovať bulletiny k inscenáciám, ktoré sú súčasťou takzvaného povinného čítania. Ide o kvalitné dramaturgické texty, ktoré pre divákov písali pútavou formou erudovaní odborníci a často prinášajú zaujímavosti a informácie, ktoré sa v školách neučia. Študentom tak môžu výrazne pomôcť s domácou prípravou na vyučovanie,“ dodala lektorka dramaturgie DAB Slavka Civáňová.

Foto: ilustračné

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Nitra bojuje proti koronavírusu
16
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM