Lucia Lauková Správy

Z Nitry do Vrábeľ na bicykli: VIDEO z novej cyklotrasy

Nová cyklocesta spája Nitru, Vráble i okolité obce. Pozrite si zábery z nového 8-kilometrového úseku.

Zdroj: Dnes24.sk

Výstavba cyklotrasy medzi Nitrou a Vrábľami je ukončená a sprístupnená verejnosti. Spoločne sa na jej budovaní podieľal Nitriansky samosprávny kraj a mesto Nitra.

S prípravami sa začalo ešte koncom roka 2017. Výstavba odštartovala v roku 2018. Projekt bol financovaný zo zdrojov Európskej únie. Náklady presiahli 433-tisíc eur.

Výstavba bola rozdelená na tri etapy. Prvé dve zrealizovala nitrianska radnica, pretože prechádzajú katastrálnym územím mesta.

Tretiu etapu v katastri obcí Golianovo, Čechynce, Malý a Veľký Cetín a Paňa mal na starosti Nitriansky samosprávny kraj.

Nová dopravná trasa je určená nie len pre turistov, ale aj na dochádzanie za prácou na bicykli.

Cyklotrasa vedie zväčša po už existujúcich asfaltových povrchoch v celkovej dĺžke 18 kilometrov. Nová asfaltová plocha v dĺžke osem kilometrov prechádza iba cez časti katastrálneho územia Janíkoviec, Golianova a Čechyniec.

Na záberoch si môžete pozrieť nedávno otvorený nový cyklistický chodník v dĺžke asi 8 kilometrov, ktorý vedie z Nitry – Janíkoviec cez katastrálne územia obcí Golianovo, Čechynce, Malý Cetín, kde sa napája na už existujúce staršie asfaltové cesty a vedie až do Vrábľov.

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM