Lucia Lauková Od Vás

Kde sa stala chyba? Časti cyklochodníka medzi Nitrou a Vrábľami búrajú, FOTO

Nedávno vybudovaný cyklochodník v Golianove musia postaviť nanovo. Trasa na niektorých miestach nešla podľa projektu.

Ilustračný obrázok k článku Kde sa stala chyba? Časti cyklochodníka medzi Nitrou a Vrábľami búrajú, FOTO
9
Galéria
Zdroj: Zolo Schmidt

Obyvatelia obce Golianovo len krútia hlavami. Pred pár mesiacmi vybudovaný úsek cyklochodníka, ktorý je súčasťou trasy z Vrábeľ do Nitry, musia na viacerých miestach búrať. Dôvodom je chybné vytýčenie. „Práce prebiehajú z dôvodu chybného vytýčenia cyklotrasy,“ potvrdila Oľga Prekopová hovorkyňa predsedu Nitrianskeho samosprávneho kra­ja.

Chyba sa nenašla len jedna, ale tri. „Prekládka sa vykonáva na 3 miestach, kde došlo k jej vybočeniu. Ide o vyosenie v prvom mieste o 50 cm, na druhom mieste o 25 cm a na treťom mieste o 100 cm,“ povedala Oľga Prekopová.

Kto to zaplatí?

Nitriansky samosprávny kraj túto prekládku podľa slov Oľgy Prekopovej platiť nebude, pretože pochybenie podľa nej nespôsobil objednávateľ. „NSK prevezme cyklotrasu len za podmienok, že trasa bude zrealizovaná v súlade s odsúhlasenou projektovou dokumentáciou,“ vysvetlila Oľga Prekopová

Celú investíciu výstavby cyklotrasy medzi mestami Nitra a Vráble rozdelili na tri etapy, pričom tretiu v katastri obcí Golianovo, Čechynce, Malý a Veľký Cetín a Paňa realizuje Nitriansky samosprávny kraj. Na tretiu etapu, počas ktorej má pribudnúť 11,90 km trasy, získal NSK dotáciu 365 671 eur. Celkové náklady dosiahnu sumu 433 300 eur. Tretia etapa má byť ukončená v júli 2020.

Fotografie priamo z miesta nám poslal čitateľ. Pozrite si galériu!

Kde sa stala chyba? Nový cyklochodník do Nitry búrajú, FOTO
9
Galéria
Zdroj: Zolo Schmidt
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM