Lucia Lauková Správy

Výstavba urgentu a očnej kliniky v Nitre: Nemocnica dá vypracovať projekt

Nitrianska Fakultná nemocnica plánuje prístavbu a rekonštrukciu chirurgického pavilónu. Vedenie nemocnice už vypísalo verejnú súťaž na vypracovanie projektovej dokumentácie.

Ilustračný obrázok k článku Výstavba urgentu a očnej kliniky v Nitre: Nemocnica dá vypracovať projekt
Zdroj: enviroportal.sk

Fakultná nemocnica v Nitre chce rozšíriť Chirurgický pavilón. Pristavať chce novostavbu, v ktorej by mala byť očná klinika, plastická chirurgia aj urgentný príjem. Rekonštrukciou by mali prejsť aj viaceré operačné sály. Vedenie nemocnice vypísalo verejnú súťaž na vypracovanie projektovej dokumentácie.

Prístavba budovy urgentu

Náklady na projektovú dokumentáciu budovy urgentného príjmu s očnou klinikou odhaduje nemocnica na sumu 231 195 eur bez DPH. Prízemie nového liečebného objektu pri Chirurgickom pavilóne má byť venované čisto urgentnému príjmu. Na prvom poschodí sa má nachádzať očná klinika a klinika plastickej chirurgie.

Moderné operačné sály

Okrem toho plánuje nemocnica rozšíriť a zrekonštruovať operačné sály Chirurgického pavilónu a sály na Klinike anestéziológie a intenzívnej medicíny a jednotky intenzívnej starostlivosti chirurgického oddelenia.

Zmodernizovať sa má 6 operačných sál. Na vypracovanie projektu vypísala nitrianska nemocnica samostatné verejné obstarávanie. Cenu projektu odhaduje na 355 050 eur bez DPH. Ponuky na obe verejné súťaže môžu projektanti posielať do 12. marca.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM