Lucia Lauková Správy

FOTO: Výstavba rozsiahleho komplexu Tabáň v Nitre napreduje

Prvé práce na priestranstve pred súdom v Nitre sa začali ešte v roku 2018. Konštrukcia rozmerného polyfunkčného komplexu sa rozrastá.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Výstavba rozsiahleho komplexu Tabáň v Nitre napreduje
5
Galéria
Zdroj: TASR

Na pozemku oproti súdu v Nitre rastie polyfunkčný komplex Tabáň. Právoplatné stavebné povolenie získal investor v septembri minulého roka.

Objekt bude pozostávať zo šiestich obytných a jedného administratívneho bloku so šiestimi až siedmimi nadzemnými poschodiami a dvoma podzemnými podlažiami.

Nachádzať sa v nich bude 243 bytov a apartmánov, administratívne i obchodné priestory a 483 parkovacích miest. Celkové náklady na realizáciu sú vyčíslené na 25 miliónov eur.

Kolaudácia v roku 2020

Od 1. apríla tu platí dočasná uzávera časti chodníka na Štúrovej ulici. „Dôvodom uzávery je bezpečnosť chodcov v predmetnom rizikovom úseku popri stavbe, a to pre pohyb stavebných strojov a presun stavebných materiálov pri realizácii nadzemných konštrukcií stavby a vonkajších spevnených plôch. Uzávera potrvá až do ukončenia výstavby,“ informovala Monika Balgová zo spoločnosti Proxenta, ktorá výstavbu zabezpečuje. Chodci to musia obísť po druhej strane ulice. Práce by mali byť ukončené kolaudáciou vo štvrtom kvartáli roku 2020.

Pozrite si aktuálne zábery z výstavby, 26. apríla 2019.

Výstavba polyfunkčného komplexu Tabáň v centre Nitry
5
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM