Správy

Vychutnajte si skvelý maltézsky punč: Predajom pomôžu nitrianskemu hospicu

Maltézsky punč bude aj tento rok pomáhať hospicu. Vo vianočnom mestečku si ho budeme môcť kúpiť počas štyroch dní.

Ilustračný obrázok k článku Vychutnajte si skvelý maltézsky punč: Predajom pomôžu nitrianskemu hospicu
29
Galéria
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič

Dobrovoľníci z centra Maltézskej pomoci Slovensko (MPS) v Nitre budú aj tento rok organizovať charitatívny predaj vianočného punču. Výťažok z predaja pôjde na pomoc nitrianskemu Hospicu u Bernadetky a na zabezpečenie ďalších aktivít, ktoré sú zamerané na pomoc ľuďom v núdzi.

Pomôže celý výťažok

Ako informovalo centrum MPS, stánok s punčom bude v adventnom mestečku na Svätoplukovom námestí od 8. do 11. decembra vždy od 8.00 do 22.00 h. Celý výťažok z neho pôjde na pomoc nitrianskemu Hospicu u Bernadetky a na zabezpečenie ďalších aktivít, ktoré sú zamerané na pomoc ľuďom v núdzi.

„Všetci dobrovoľní darcovia tak budú môcť prežiť vianočné sviatky s dobrým pocitom, že pomohli hospicu a podporili aj charitatívne aktivity pre chudobných, chorých a trpiacich,“ pripomenuli organizátori.

Prečítajte si tiež

Ako uviedol Tibor Ujlacký z MPS, Maltézsky rád na Slovensku zatiaľ nemá v správe alebo držbe žiaden hospic.

„V duchu tradície sme sa v Nitre podujali prevziať patronát nad Hospicom – Domom pokoja a zmieru u Bernadetky. Spočíva v realizácii aktivít rôzneho druhu, ktoré podporujú hospicovú starostlivosť v Nitre. Naši členovia pomáhajú pri starostlivosti o vonkajší areál, slúžia na recepcii hospicu a niektorí sa venujú aj náročnej službe sprevádzania pacientov v terminálnych štádiách nevyliečiteľných ochorení,“ vysvetlil Ujlacký.

Desiatky tisíc eur

Jednou z aktivít MPS je predaj maltézskeho punču. „Počas uplynulých 11 ročníkov tejto aktivity, z čoho dva mali v dôsledku pandémie len virtuálnu podobu, sa takto vyzbieralo už viac ako 45-tisíc eur. Z nich získal hospic vyše 31-tisíc eur. A to vďaka kvalitnému maltézskemu punču a štedrosti obyvateľov mesta Nitra,“ dodal Ujlacký.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy, ktoré hýbu Nitrou

Večerná atmosféra vo vianočnom mestečku
29
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM