Správy

Prichádza POSLEDNÝ tohtoročný Garážový výpredaj: Prinesie Mikuláša aj ZBIERKU

Milovníci nakupovania si ešte raz v tomto roku budú môcť užiť obľúbený Garážový výpredaj. A nezabudlo sa ani na deti.

Ilustračný obrázok k článku Prichádza POSLEDNÝ tohtoročný Garážový výpredaj: Prinesie Mikuláša aj ZBIERKU
6
Galéria

Nitriansky garážový výpredaj sa udomácnil na trávnatej ploche na Chrenovej pri Fatranskej škole za poliklinikou. Pravidelne sa ho zúčastňuje viac ako 100 predajcov z Nitry a širokého okolia.

Najbližšie podujatie sa uskutoční už počas tejto soboty (3. novembra) od 9.00 hodiny. Kupujúci si môžu odniesť tovar od výmyslu sveta. Ak chcete predávať, registrovať sa nemusíte. Stačí prísť na určené miesto a predávať.

Posledný výpredaj v tomto roku

„3. decembra bude posledná akcia tohto roku. Ďalšie budú na nový rok, ako nám to počasie dovolí,“ informoval nás organizátor Garážového výpredaja Erik Blaško.

Akcia má už niekoľko týždňov aj dobročinný rozmer.

Jej súčasťou býva charitatívna zbierka. Nás zaujímalo, komu bude určená tá najbližšia.

„Plánovaná zbierka pôjde tentokrát do nemenovaného detského domova. Uvítajú športové veci: lyže, lyžiarky, bicykle. Niekto už sľúbil aj kočík. Pôjde tam šatstvo, obuv, hračky,“ prezradil Erik Blaško s tým, že darovať môžete napríklad aj šminky pre dievčatá.

Prečítajte si tiež

Deti poteší Mikuláš

V predsviatočnom období mysleli aj na deti. Už onedlho oslávime sviatok sv. Mikuláša. Ten medzi deti zavíta aj na Garážový výpredaj. Niekoľko darcov už organizátorovi stihlo priniesť aj mikulášske balíčky.

„Na 11.00 hodinu príde Mikuláš, čert, Elsa, Anna a Olaf. Dúfajme, že nezabudnú. Mikuláša nám stvárni nitriansky herec Roman Valkovič, za čo mu ďakujem. Niekto ďalší nám pomôže vykúriť detský kútik. Je síce malý, ale snáď sa deti prestriedajú. Keď nie, hold je zima a Mikuláš v lete nechodí,“ dodáva s úsmevom Blaško.

Úžasní ľudia

Organizátora teší, že je všetko na dobrovoľníckej báze a ľudia si dokážu navzájom pomôcť. Ako prezradil, práve toto bola jeho predstava Garážového výpredaja – komunikácia, pomoc a spontánnosť.

„Ľudia sú úžasní a krásne sa zapájajú. Nie je to len burza. Je to spoznávanie jeden druhého a pochopenie pre slabších. Kto vie, možno zajtra sa zrúti svet niekomu inému a bude potrebovať pomoc. Doplním ešte poďakovanie za vedenie detského kútika pani Petričovej, s parkovaním pani Zlatošovej, pánovi Belákovi a pánovi Ďurovičovi. A ďalším ľuďom, ktorí vedia príležitostne pomôcť. Všetko dobrovoľníci, ktorí vidia zmysel tejto akcie,“ nešetril vďakou Erik Blaško.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Správy, ktoré hýbu Nitrou

Garážový výpredaj v Nitre na Chrenovej
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM