Lucia Lauková Šport Iné športy

Volejbalová Nitra na čele tabuľky: Úspešná proti Košiciam aj Trenčínu

Nitrania si po nevydarenom štarte extraligy v Myjave napravili chuť. Káder Ľuboslava Šalatu si pripísal víťazstvo nad Košicami a najnovšie nad Trenčínom.

Ilustračný obrázok k článku Volejbalová Nitra na čele tabuľky: Úspešná proti Košiciam aj Trenčínu
Foto: Monika Földešiová / Zdroj: volejbal Nitra

Po víťazstve nad Prešovom a Zvolenom si Nitra pripísala ďalšie víťazstvo, keď na domácej palubovke zdolala tím Košíc tesne 3:2. „Vynovené mužstvo trénera Vlkolinského posilnené o legionárov nedalo domácim hráčom nič zadarmo a spoločne sa postarali o divácky atraktívny volejbal,“ píše oficiálny web volejbalového klubu Nitry. Zápas trval 116 minút, rozhodovali Vaško a Andrejčák.

VKP SPU – VK KDS Šport Košice 3:2 (21, –20, –11, 17, 13)

Nitra: Porubský, Bencz, Holinga, Kašper, Malina, Galandák, libero Ochodnický, striedali Marinič.

MVP zápasu: Marek Malina

„Od začiatku zápasu sme Košičanov dobre bránili, predovšetkým v poli. Avšak veľakrát sme si to následne nevedeli dobre prihrať a z toho zaútočiť. V 3. sete sme sa zasekli v jednom postavení, súper sa nahecoval a už bolo ťažšie to bodové manko dobiehať. Vynahradili sme si to však na oplátku v nasledujúcom sete, ktorý rozhodol o tajbrejku. Ten sme nezačali dobre, no následný protiútok po obrane v poli v koncovke nám vychádzal a to rozhodlo,“ povedal pre klubový web Peter Kašper, kapitán Nitry.

Svoju formu Nitra potvrdila aj v Trenčíne. Zdolaním súpera ostáva VKP Bystrina SPU Nitra na víťaznej vlne a dostala sa na čelo tabuľky. „Hviezdny univerzál Nitry Milan Bencz zaznamenal 18 bodov a ako prvý hráč v tejto sezóne sa dostal cez stovku. Tridsaťjedenročný 193-násobný slovenský reprezentant je najproduktívnejším mužom ligy so 114 bodmi,“ uviedol klubový web. Zápas v Trenčíne si pozrelo 40 divákov.

COP TRENČÍN – VKP BYSTRINA SPU NITRA 0:3 (-18, –23, –15)

Trenčín: Kyjanica 8, Goč 2, Hrtus 8, Jendrejčák 9, Vančo 9, Ondruš 7, libero Kurej (V. Rzyman 0, Š. Rzyman 1). Tréner: P. Kalný. Nitra: Porubský 3, Malina 6, Holinga 2, Bencz 18, Galandák 2, Kašper 10, liberá Ochodnický a Krajčo (Gergely 3, Marinič 1, Kostoláni 9). Tréner: Ľ. Šalata.

MVP: Milan Bencz (Nitra)

Najbližšie čaká Nitranov zápas na domácej palubovke v sobotu 20. októbra o 18.00 hodine proti VK Spartak UJS Komárno.

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: volejbal Nitra
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM