Lucia Lauková Šport Iné športy

Nitrianskych volejbalistov Prešov nezlomil: Víťazstvo v rukách domácich

Volejbalisti Nitry majú za sebou duel proti Prešovu. V Mestskej športovej hale na Klokočine nechýbala pravá športová atmosféra.

Ilustračný obrázok k článku Nitrianskych volejbalistov Prešov nezlomil: Víťazstvo v rukách domácich
Foto: Miroslav Slávik

Volejbalová extraliga mužov mala vo štvrtok 4. októbra na programe dohrávku 2. kola. Nitra privítala na svojej domácej palubovke súpera z Prešova. Fanúšikovia mali čo sledovať. Zápasu nechýbali kvalitné výkony a emócie.

Nitre sa podľa volejbalnitra.sk podarilo prvýkrát vyrovnať za Malinovho servisu až za stavu 24–24, po čom nasledovala prestrelka bodov až do konečného stavu 41:39 v prospech domácich. Aj keď mal druhý set opačný priebeh a zverenci trénera Erika Digaňu sa ujali na chvíľu vedenia, domáci sa od stavu 21:20 vedenia nevzdali a pripísali si na konto druhý vyhratý set.

Prelomový bol tretí set. Ako píše volejbalnitra.sk buď sa potvrdí nadvláda jedného, alebo sa zobudí bojovnosť u druhého. „A práve druhá možnosť nastala, keď sa hostia od 13. bodu dostali do vedenia. Mierny náskok si udržali opäť až do 24. bodu. Už to vyzeralo na ďalšiu drámu, Prešovčania však set vyhrali 26:24 po tom, čo zablokovali navrátilca Milana Bencza,“ opisuje volejbalnitra.sk. Štvrtý set si Nitrania ustrážili. Najužitočnejším hráčom zápasu bol Milan Bencz.

VKP -SPU – VK Mirad PU Prešov 3:1 (39, 21, –24, 16)

rozhodovali: Královič, Sarka.

trvanie zápasu: 134 minút

Nitra: Marinič 4, Holinga 8, Bencz 25, Malina 16, Kašper 14, Porubský 4, liberá Ochodnický a Krajčo (Gergely 0, Galandák 7). Prešov: Červeň 10, Jurko 6, M. Sopko st. 17, Mikovčík 5, Bogdanovic 22, Hudák 16, libero T. Lampart (Pavlinský 0).

„V prvom sete vyzeral Prešov o dosť zohratejšie, stále viedli o tri-štyri body, my sme sa v tomto zložení trochu hľadali. Vďaka zvládnutej koncovke sme sa dostali na koňa, priebeh druhého setu sme kontrolovali. V treťom sete sa Prešovčania niekoľkými dobrými výmenami dostali do zápasu, potiahol ich líder Sopko, vyhrali ten set zaslúžene. My sme sa vrátili k zlepšenej hre vo štvrtom sete, kontrolovali sme ho, dobre sme bránili na sieti aj v poli, premieňali sme kontry a pohodlne sme zvíťazili. Myslím si, že na zápas mala výrazný vplyv koncovka prvého setu, misky váh sa tam naklonili na našu stranu. Je to pre nás veľmi cenné víťazstvo,“ povedal pre stránku volejbalového klubu tréner Nitry, Ľuboslav Šalalata.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM