Lucia Lauková Kultúra

VIDEO: Narodeniny kapely Horkýže Slíže v Nitre oslávilo 10-tisíc ľudí

Nitru ovládla festivalová nálada. Nabitý program a do posledných chvíľ utajované prekvapenie prilákalo pod Zobor davy ľudí.

Ilustračný obrázok k článku VIDEO: Narodeniny kapely Horkýže Slíže v Nitre oslávilo 10-tisíc ľudí
Zdroj: Dnes24.sk

Areál autocvičiska SPU v Nitre zaplnili tisíce ľudí. Fanúšikovia sa stretli po roku na ďalšom ročníku festivalu Slížovica. Kapela Horkýže Slíže, ktorá festival organizuje a zároveň na ňom oslavuje svoje narodeniny, pripravila tento pre fanúšikov viaceré novinky a jedno veľké prekvapenie, ktorým bolo vystúpenie kapely Kabát.

Tento rok Horkýže Slíže oslávili 26 rokov svojej existencie a na narodeninovú oslavu si pozvali známe slovenské aj české kapely.

„Bolo nás tam 10 000,“ napísali organizátori festivalu Slížovica na sociálnu sieť dva dni po konaní festivalu. Vypredané hlásil festival v utorok ešte pred 19:30 .

"Toto je síce siedmy ročník, pre nás je to však ročník prvý, pretože si to robíme my sami. Chcelo to veľa odvahy a diplomacie, aby sme sa pustili do organizovania festivalu samostatne. Leto sme mali opäť náročné, mali sme iba jeden voľný víkend. Sme radi, že si fanúšikovia spievajú s nami, najlepšie je byť multigeneračný, pred pódiom tínedžeri, mladí v strede, starší potom pri zvukárovi a všetci sa bavia. Podľa mňa je snom každej kapely byť takto multigeneračný,“ povedal Marek Viršík, bubeník Horkýže Slíže.

Foto: ilustračné

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM