Lucia Lauková Správy

Vážny úraz na stavenisku Jaguaru v Nitre: Robotník (45) skončil v umelom spánku

Na stavenisku automobilky Jaguar Land Rover v Nitre sa stal vážny úraz. Do nemocnice museli odviesť 45-ročného živnostníka.

Ilustračný obrázok k článku Vážny úraz na stavenisku Jaguaru v Nitre: Robotník (45) skončil v umelom spánku
Zdroj: TASR

Ďalší vážny úraz sa na stavenisku automobilky Jaguar Land Rover v Nitre stal 9. novembra. Ako informoval Róbert Bulla, hlavný inšpektor práce, úraz sa stal 45-ročnému živnostníkovi, ktorý vykonával montáž kompozitných roštov na obslužných lávkach na železničnom moste v Lužiankach, ktorý je súčasťou stavby Jaguar Land Rover.

„Montáž sa vykonávala vo výške 9 metrov, pričom z dosial nezistených dôvodov prišlo k pádu pracovníka z výšky. Živnostníka s vážnymi zraneniami previezli do Fakultnej nemocnice v Nitre,“ povedal hlavný inšpektor práce, Róbert Bulla. „Pacient bol privezený a následne hospitalizovaný v našej nemocnice s vážnymi poraneniami. V utorok ráno bol v umelom spánku prevezený do Bratislavy za účelom poskytnutia ďalšej zdravotnej starostlivosti,“ uviedla hovorkyňa FN Nitra, Tatiana Timková.

Pacient bol prevezený do Národného ústavu srdcových a cievnych chorôb (NÚSCH) v Bratislave 14. novembra. Potvrdila nám to hovorkyňa ústavu Dobroslava Krajačičová – Lauková. „Pacientovi bola urobená intervenčná rádiológia – zavedenie stentov, čo znamená, že mu rozširovali cievy. Čo sa týka uvedeného výkonu, bol uskutočnený bez komplikácií a z tohto hľadiska bol pacient v dobrom stave. Už 15.11.2017 bol prevezený do Trenčína, keďže išlo o úraz,“ dodala hovorkyňa NÚSCH, Dobroslava Krajačičová – Lauková.

Podľa slov inšpektora práce Róberta Bullu zisťuje inšpektorát práce okolnosti vzniku úrazu a stav a úroveň ochrany práce na stavenisku. „Z predbežných zistených možno konštatovať viacero závažných porušení právnych predpisov na zaistenie BOZP. Zistené nedostatky sú v oblasti nezabezpečenia priestoru staveniska proti vstupu nepovolaným osobám, nebol zabezpečený priestor pod prácami vo výškach a neboli zabezpečené otvory na stavenisku,“ prezradil hlavný inšpektor práce, Róbert Bulla.

„Inšpektorát práce ukladá sankciu pri zistených porušeniach v oblasti BOZP až do výšky 200 000 eur,“ dodal hlavný inšpektor práce, Róbert Bulla.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM