Lucia Lauková Kultúra

Vatra, grilovačka i letné kino: Aj tieto podujatia prinesie VÍKEND v Nitre

Voľné dni ponúknu zaslúžený oddych, ale aj nové zážitky. Prinášame vám podrobný zoznam víkendových podujatí v Nitre.

Ilustračný obrázok k článku Vatra, grilovačka i letné kino: Aj tieto podujatia prinesie VÍKEND v Nitre
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Instalater z Tuchlovic

19. júla o 21.00 h, Gotická priekopa – Nitriansky hrad

Komédia – 85 min – Česká republika – 2016 – od 12 rokov

40-ročný Luboš je zručný, no svojrázny inštalatér. Do práce jazdí na bicykli, mobil nemá. Voľný čas trávi s kamarátmi a všetko zaňho vybavuje matka. Jeho pokusy o známosť končia fiaskom a mama sa márne snaží, aby si konečne našiel partnerku. Jednoduchý príbeh, ktorý za odľahčenými scénami ukrýva veľkú hĺbku. Vstupné 2 eurá. Počas premietaní filmov je možnosť vystúpiť na vežu katedrály. Časové intervaly výstupov sú o 20.30; 20.45; 21.15; 21.45 a 22.15 h s maximálnym počtom 25 návštevníkov. V cene lístka do veže je aj vstupenka na film. Cena dospelí 3 eurá; deti, študenti, seniori 2 eurá.

Vatra zvrchovanosti

19. júla o 18.00 h, Dražovský kostolík

Pri príležitosti 27. výročia prijatia Deklarácie zvrchovanosti Slovenskej republiky sa pri Dražovskom kostolíku rozhorí vatra. Program otvorí o 18.00 hodine svätá omša. O 19.00 budú nasledovať príhovory hostí a plameň vatry sa rozhorí o 19.30 h. Súčasťou bude aj kultúrny program. Organizátorom je Dom Matice slovenskej Nitra.

Pecha Kucha Night

19. júla od 21.00 h, Hidepark

V rámci 17. nitrianskej „Peča Kuči“ s podtitulom Festive, organizátori zaostria na zaujímavé, inovatívne projekty hudobných, no i iných, najmä malých festivalov. Vstupné 2 eurá.

Letná grilovačka v záhrade

19. júla od 17.00 h, Penzión Artin

Podávať sa budú letné drinky a skvelé jedlo. Nebude chýbať dobrá hudba. Na letnej grilovačke zahrajú nitrianske hudobné legendy Ego Gnoth & Laco Fábry. Vstupné (couvert) 15 eur. Počet miest je obmedzený.

Partička na Amfiteátri

20. júla o 19.00, Amfiteáter Agrokomplex

Populárne hudobno-zábavné improvizačné posedenie, do ktorého sú zatiahnutí aj diváci. Najúspešnejšia improvizačná TV show na Slovensku sa vracia v podobe divadelných predstavení. Hrajú: Daniel Dangl, Peter Sklár, Michal Kubovčík, Róbert Jakab a Lukáš Latinák. Vstupné 15 a 25 eur.

Koncert Conquet – jazzband

20. júla o 18.00 h, Trafačka

Zaznejú kvalitné hudobné výkony mladých hudobníkov a známe svetové hity v kvalitných jazzových a funkových úpravách, doplnené o rokmi overené jazzové štandardy v rytme swingu a latina. Vystúpia Kateřina Mojžišová – vokály, Juraj Námešný – bass, Martin Mojžiš – bubny, Jozef Sivák – gitara a Martin Jánošík – piano. Vstupné 5 eur.

Koncert N30

20. júla o 21.00 h, Hidepark

Jedinečné spojenie reggae s prvkami world music a rešpektom k slovenskej ľudovej tvorbe. To všetko sa odráža v pozitívne naladenej a inšpiratívnej hudbe Dominika Varcholu známeho ako N3O. N3O tvorí už dlhší čas jedinečnú hudbu, ktorá prináša ľudom uvedomelý odkaz motivujúci k šťastnému žitiu. V tvorbe začal rapom, časom sa však dostal k reggae, ktoré s jeho životným odkazom ladí najviac. Dominik vystupoval a tvoril sám, aj s rôznymi zoskupeniami. V roku 2018 stretol šikovných chalanov, s ktorými vytvorili aktívnu kapelu, s ktorou skúšajú, koncertujú a práve dokončujú nový album, ktorému aby uzrel svetlo sveta chýba už len málo. Vstupné 5 eur.

Amaro Fest 2019

20. a 21. júla, Amfiteáter, Dolnozoborská 18

Občianske združenie OZ Rómska Umelecká Agentúra organizuje 3.ročník medzinárodného rómskeho festivalu, ktorý sa bude konať v sobotu a v nedeľu. Vstupné na 1 deň dospelí 3 eurá deti a ZŤP 2 eurá, deti do 6 rokov zadarmo. V sobotu program začína o 15.30 a končí o 22.00 h. V nedeľu bude festival prebiehať od 14.30 do 20.00 h. Medzi účinkujúcimi sú napríklad Igor Kmeťo ml., Gipsy Čave, Gitana či Jan Bendig.

ŠOK Open 2019

20. a 21. júla, Fara Aréna Nitra Klokočina

V poradí 5. ročník podujatia ŠOK Open – Malý turnaj s veľkou myšlienkou sa bude konať počas víkendu 20. a 21. júla. Miestom konania bude Fara Aréna na Klokočine. Organizátorom je združenie ŠOK – Šport Osveta Kultúra. „Celý výťažok poputuje na pomoc fyzicky hendikepovanému Peťkovi Paučovi. Ten je napriek svojmu neľahkému osudu veľkým športovým fanúšikom a aj týmto spôsobom sa mu osem tímov hokejbalistov pokúsi pomôcť,“ uvádzajú organizátori na sokoz.sk.

Letný blšák

21. júla od 13.00 h, Trafačka – parkovisko

Stalo sa milou tradíciou, že v Trafačke sa každý mesiac koná blšák. V letných mesiacoch tomu nebude inak. 21.júla si v Trafačke, môžeš nakúpiť nevyužité, použité no použiteľné oblečenie, topánky a doplnky. Za symbolické ceny si môžete spestriť šatník.

Divadlo Tyjátr: Herkules

21. júla o 17.00 h, Mestský park na Sihoti

Nitrianske kultúrne leto bude v nedeľu pokračovať programom v mestskom parku. Deti poteší bábkové Divadlo Tyjátr, vďaka ktorému ožije príbeh o Herkulesovi.

Nedeľný ČIL #3

21. júla od 15.00 do 20.00 h, Hidepark

Zahrajú DJs Fonokru a Dano. Pripravení sú zaujímaví predajcovia na Drobný trh s handmade výrobkami, kozmetikou či niečím pod zub. Tradične Nithrania prinesú super hry, OZ Cuketa pripraví ďalší eko bylinkový workshop a pripravený je aj SWAP pre tých, čo majú chuť zmeniť svoj šatník. Vstupné sa neplatí. Po „ČILe“ bude mať koncert Shilpa Ray (USA), brooklynská pesničkárka s jedným z najzaujímavejších hlasov, aké súčasný rockový New York ponúka. Vstupné 4 eurá, so zľavou 3 eurá.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM