Správy

V parku vzniká nové detské ihrisko: Ľudí opäť irituje nerezová šmýkačka, FOTO

Šmýkačky z plastu na detských ihriskách postupne nahrádzajú nové z nehrdzavejúcej ocele. Niektorí rodičia ich, najmä v lete, považujú za "absolútne nevhodné".

Ilustračný obrázok k článku V parku vzniká nové detské ihrisko: Ľudí opäť irituje nerezová šmýkačka, FOTO
4
Galéria
Zdroj: Mesto Nitra

Revitalizácia Nového parku v Nitre poteší aj najmenších návštevníkov, ktorí sa čoskoro dočkajú novej plochy na hranie. Tá vzniká na mieste pôvodného detského ihriska za PKO.

„Pôvodné konštrukcie sme demontovali a vybúrali pieskovisko. V posledných týždňoch pribudli nové dopadové plochy a konštrukcie nových herných prvkov,“ informuje radnica.

Prečítajte si tiež

Hracie prvky

Okrem nových herných prvkov pribudnú aj lavičky, nádoba na odpad a informačná tabuľa. Ihrisko bude tvoriť veľká polyfunkčná zostava cvrček s nerezovou šmýkačkou, dve závesné, jedna kyvadlová a dve pružinové hojdačky.

Zostava cvrček bude vhodná pre deti od 3 do 6 rokov. Hojdačky sú určené pre deti od 3 rokov.

Spĺňajú normy

Viacerí rodičia sa obávajú práve šmýkačky z nehrdzavejúcej ocele. Radnica však ubezpečuje, že prvky ihriska, ich umiestnenie a dopadové plochy (materiál, hrúbka, rozmery) sú v súlade s platnými bezpečnostnými normami pre detské ihriská STN EN 1176 a 1177.

„Renomovaní európski výrobcovia hracích prvkov prechádzajú z plastových častí na kovové – nerezové. Je to dnes štandard v mnohých vyspelých krajinách, napríklad v Španielsku. Šmýkačky spĺňajú všetky predpísané normy. Ideálne je, aby boli v chládku a aby boli orientované na sever,“ vysvetľuje mesto.

Ako pripomenul magistrát, výstavba detského ihriska je súčasťou veľkého projektu na revitalizáciu celého Nového parku. „Získali sme na ňu vyše 600 000 eur z Európskej únie,“ doplnila radnica.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie správy

V parku vzniká nové detské ihrisko: Ľudí opäť irituje nerezová šmýkačka, FOTO
4
Galéria
Zdroj: Mesto Nitra
Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM