Lucia Lauková Správy

V parku i v centre mesta: V Nitre pribudne 10 miest s bezplatnou WiFi

Nitra získala nenávratný finančný príspevok na bezplatnú WiFi. Mesto vybralo týchto 10 bodov, kde sa pripojíte zadarmo.

Ilustračný obrázok k článku V parku i v centre mesta: V Nitre pribudne 10 miest s bezplatnou WiFi
Zdroj: Pixabay.com

Mesto uspelo so svojou žiadosťou o poskytnutie nenávratného finančného príspevku v rámci projektu WIFI pre Teba. Po novom sa tak budete môcť bezplatne pripojiť na internet napríklad aj na tržnici pri Sandokane či v parku pod Borinou.

Spolu pribudne v Nitre 10 externých bodov s bezplatnou wifi za 14 970 eur. Zatiaľ ešte sieť nie je spustená. Čaká sa na kontrolu verejného obstarávania.

10 miest, kde sa pripojíte

Ako prezradil hovorca Nitry Tomáš Holúbek, mesto sa rozhodlo umiestniť wifi na stožiare osvetlenia v miestach kde je kamera a v troch prípadoch na mestské budovy.

Bezplatnú wifi tak bude mať Svätoplukovo námestie, Mestský park Sihoť, križovatka ulíc Štefánikova trieda, Palárikova, Farská, ale aj tržnica pri Sandokane, Mestská hala na Klokočine, park pod Borinou, križovatka ulíc Štefánikova trieda, Coboriho, Richtára Pelegrína, Skatepark, križovatka ulíc Výstavná, Fatranská a centrum mesta.

Viac technologických noviniek čítajte na www.fony.sk

„V týchto miestach nebola verejná wifi zriadená mestom, resp. ak aj bola, tak nespĺňala dostatočné kritéria, ktoré realizáciou tohto projektu zabezpečíme,“ povedal hovorca mesta Tomáš Holúbek.

Súčasťou dodávky bude, podľa radnice, projektová dokumentácia, ktorá bude obsahovať sieťové zapojenie aktívnych prvkov siete s IP adresným plánom, simuláciu pokrytia priestoru, meranie skutočného pokrytia, technické listy aktívnych prvkov, funkčný popis a vyobrazenie obsahu hotspot portálu s umiestneným lo­gom.

Termín spustenia

„Momentálne je verejné obstarávanie na ministerstve, ktoré ho kontroluje. V prípade, ak bude v rámci VO všetko v poriadku, tak predpokladáme, že do mesiaca je wifi spustená. Treba brať do úvahy aj počasie,“ dodal Tomáš Holúbek, hovorca mesta Nitra.

Pripojenie na internet bude jednoduché, heslo nebude potrebné. „Každá Wifi bude označena ako Wifi pre Teba a bude sa k nej môcť pripojiť každý bez obmedzenia,“ prezradil hovorca mesta Tomáš Holúbek.

Foto: ilustračné

Sledujte nás aj na Facebooku a In­stagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nitry a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM