Samospráva

Nové bývanie: Mesto chce postaviť 220 nájomných bytov

Radnica chce v Nitre na Tehelnej ulici postaviť 220 nových nájomných bytov. Zástavba má vzniknúť v pomocnom areáli Mestských služieb v časti Čermáň.

Ilustračný obrázok k článku Nové bývanie: Mesto chce postaviť 220 nájomných bytov
Zdroj: TASR

Peniaze na výstavbu chce magistrát získať z dotácie ministerstva výstavby a úveru zo Štátneho fondu rozvoja bývania.

Ako sa uvádza v zámere projektu, cieľom je vytvoriť primerané bývanie najmä pre mladých ľudí v samostatne stojacich bytových domoch so štyrmi nadzemnými podlažiami.

„Urbanistické riešenie musí maximálne využívať voľnú plochu areálu. Statickú dopravu je potrebné riešiť na teréne mimo objektov. Nespevnené plochy budú prioritne určené pre zeleň pri bytových domoch,“ konštatuje sa v materiáli, ktorý na svojom decembrovom rokovaní schválili mestskí poslanci.

Štúdia projektu je už hotová, vypracované sú aj vizualizácie domov.

„Ako celok je to v poriadku, určite však bude potrebné celú prípravu a projektovanie ešte zo strany mesta pripomienkovať,“ uviedol hlavný architekt Nitry Viktor Šabík. Ako doplnil, nájomné byty na Tehelnej ulici budú riešené ako jedno-, dvoj- a trojizbové.

Mesto už zorganizovalo aj verejné obstarávanie na zhotoviteľa stavby, s cenovou ponukou 17 970 000 eur s DPH zvíťazila firma Dynamik Real 2, s. r. o.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Trnavy a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM