Lucia Lauková Správy

V nitrianskej nemocnici pribudli nové lôžka: Dokopy sa vymení vyše 400 postelí

Viac ako polovicu všetkých lôžok v nitrianskej nemocnici vymenia. Pribudnú aj bariatrické postele pre pacientov ťažších ako 200 kg.

Ilustračný obrázok k článku V nitrianskej nemocnici pribudli nové lôžka: Dokopy sa vymení vyše 400 postelí
Zdroj: TASR

Vo Fakultnej nemocnici postupne pribúdajú nové nemocničné lôžka. Vymení sa viac ako polovica všetkých postelí.

„V prvej dodávke lôžok bude až do konca budúceho týždňa rozdistribuovaných dokopy 388 lôžok,“ uviedla Tatiana Timková, hovorkyňa FN Nitra.

Ako nás informovala hovorkyňa nemocnice Tatiana Timková, nové postele má cievne oddelenie, očné, Klinika úrazovej chirurgie a ortopédie, Centrálne operačné sály, Gynekologicko-pôrodnícky pavilón, urológia, ORL, infekčné, rehabilitácia, neurológia a Oddelenie urgentnej medicíny.

„Celkovo je vo FN Nitra 722 postelí, ostatné postele vyhovujú súčasným požiadavkám,“ prezradila hovorkyňa nemocnice.

Do konca novembra 2019 by mali byť podľa nemocnice vymenené lôžka na všetkých oddeleniach s výnimkou Kardiologickej kliniky a Internej kliniky.

„Dokopy sa vymení 438 lôžok v našej nemocnici,“ spresnila hovorkyňa nemocnice Tatiana Timková. Hodnota postelí je 629 709 eur.

Podľa nemocnice ide o lôžka od najnovších modelov mechanických postelí až po vysoko špecializované elektrické postele, ktoré sú umiestnené na pracoviská, ktoré si tento typ a druh postelí vyžadujú ako napríklad JIS pracoviská, nadštandardné izby i bariatrické postele pre pacientov ťažších ako 200 kg.

Foto: ilustračné

Sledujte nás aj na Facebooku a In­stagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nitry a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM