Správy

V Nitre vzniklo veľkokapacitné odberové miesto: Otvorené bude od pondelka, FOTO

Od budúceho týždňa bude v Nitre v prevádzke veľkokapacitné odberové miesto. Nachádza sa v areáli nemocnice.

Ilustračný obrázok k článku V Nitre vzniklo veľkokapacitné odberové miesto: Otvorené bude od pondelka, FOTO
7
Galéria
Foto: Rastislav Búgel / Zdroj: Dnes24.sk

Veľkokapacitné odberové miesto vo Fakultnej nemocnici Nitra vzniklo pre účely odberov vzoriek na testovanie ochorenia Covid-19. V plnej prevádzke bude od pondelka 7. septembra. Informovala nás o tom hovorkyňa nemocnice Tatiana Kubinec.

Odberové miesto sa nachádza v areáli nemocnice. Vstup je cez bránu zo Špitálskej ulice. Areál je vyznačený páskami označujúcimi zákaz vstupu osobám.

Odbery sa budú robiť v pracovných dňoch od pondelka do piatka v čase od 7.30 do 12.30 hod.

Na odbery môžete prísť autom aj pešo. „Je vytvorený koridor zvlášť pre osoby prichádzajúce na odber peši a zvlášť pre osoby na aute. Nasopharyngeálne výtery sú realizované cez pohotovostné okienka unimobunky. V areáli Vás budú usmerňovať zamestnanci policajného zboru a poverený zamestnanec FN Nitra,“ vysvetľuje nemocnica na svojom webe.

"Cieľom postupného vytvorenia veľkokapacitných MOM je, aby sme boli zodpovedne pripravení a dokázali zvládnuť otestovať na jednom mieste v prípade potreby stovky ľudí,“ zhrnul na sociálnej sieti minister zdravotníctva SR Marek Krajčí.

O vyšetrenie bude potrebné vopred požiadať. "Odbery sú vykonané iba ľuďom s platným Covid-passom prideleným práve na toto miesto, o vyšetrenie je preto potrebné požiadať prostredníctvom elektronického formulára na www.korona.gov.sk, “ povedal generálny riaditeľ Národného centra zdravotníckych informácií Peter Bielik.

Kde sa nové veľkokapacitné odberové miesto nachádza, si pozrite v galérii!

Veľkokapacitné odberové miesto na Covid-19 v Nitre
7
Galéria
Foto: Rastislav Búgel / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM