Správy

Covid-19 potvrdili 8 pracovníkom Infekčnej kliniky v Nitre: Pozitívny test mal aj lekár

U zdravotníckeho personálu Infekčnej kliniky v Nitre sa potvrdil koronavírus. V piatok ráno zasadal v nemocnici krízový štáb.

Ilustračný obrázok k článku Covid-19 potvrdili 8 pracovníkom Infekčnej kliniky v Nitre: Pozitívny test mal aj lekár
12
Galéria
Zdroj: TASR

Na Infekčnej klinike v Nitre, ktorá má nadregionálnu pôsobnosť v Nitrianskom kraji, bolo k 4. septembru v súvislosti s koronavírusom hospitalizovaných 11 pacientov. Informovala nás o tom hovorkyňa nemocnice Tatiana Kubinec.

Jeden pacient je napojený na umelú pľúcnu ventiláciu, piati sú na JIS pracovisku a piati na lôžkovom oddelení Infekčnej kliniky.

Koronavírusom sa nakazili aj 8 pracovníci Infekčnej kliniky v Nitre. Informovala nás o tom hygienička RÚVZ v Nitre Katarína Tináková.

V poradí ôsmu pozitívne testovanú osobu z radov zamestnancov potvrdila nemocnica v piatok 4. septembra. „Máme oficiálne potvrdenú ďalšiu COVID-19 pozitívnu zdravotnú sestru Infekčnej kliniky FN Nitra,“ potvrdila hovorkyňa nemocnice Tatiana Kubinec.

Spolu sa koronavírus potvrdil u 7 zdravotných sestier a 1 lekára. „Dvaja z nich majú mierne klinické príznaky, ostatní sú bezpríznakoví,“ priblížila hovorkyňa nemocnice.

Situácia je pod kontrolou

V piatok ráno v nemocnici zasadal aj krízový štáb Fakultnej nemocnice Nitra, ktorý dohliada na dodržiavanie nastavených hygienických noriem.

„Aj po jeho zasadnutí vieme konštatovať, že situácia vo Fakultnej nemocnici Nitra je plne pod kontrolou, v plnej prevádzke fungujú všetky oddelenia, kliniky a špecializované ambulancie. Vzniknutá situácia žiadnym spôsobom neovplyvňuje poskytovanie zdravotnej starostlivosti,“ ubezpečila hovorkyňa Tatiana Kubinec.

Obmedzenie návštev

Jediným opatrením sú obmedzené návštevy na oddeleniach nitrianskej nemocnice. „Tie sú možné, ale posudzované sú individuálne po dohovore s vedúcim zamestnancom, prednostom primárom kliniky či oddelenia. Prítomnosť otca pri pôrode je povolená,“ dodáva hovorkyňa.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Nitrianska nemocnica v čase pandémie
12
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM