Lucia Lauková Správy Samospráva

V Nitre vyrastú ďalšie byty: Novostavba v časti Staré mesto dostala zelenú

Je rozhodnuté. Mesto vydalo stavebné povolenie na novostavbu v nitrianskej časti Staré mesto na ulici Za Ferenitkou.

Ilustračný obrázok k článku V Nitre vyrastú ďalšie byty: Novostavba v časti Staré mesto dostala zelenú
4
Galéria
Zdroj: www.zilincik.com

V nitrianskej časti Staré mesto na ulici Za Ferenitkou, vyrastie nový bytový dom s názvom Ferenit. Novostavba má byť postavená do 36 mesiacov. Stavebné povolenie vydalo mesto Nitra. Na uplatnenie námietok mali účastníci konania 7 dní. Ako sa uvádza vo verejnej vyhláške, v uskutočnenom stavebnom konaní účastníci konania neuplatnili žiadne námietky a pripomienky.

Novostavba bude mať 22 bytov. Nový domov by v nej malo nájsť 53 ľudí.

Bytový dom je rozdelený na dve nerovnomerné časti, ktoré budú prepojené skleneným vertikálnym jadrom. Vo východnom krídle má byť 5 nadzemných podlaží a na západnom krídle 4 podlažia.

Nové byty

Na prízemí by malo byť 5 bytov z toho 2 mezonetové a technické priestory. Na druhom podlaží sa podľa projektu bude nachádzať 7 bytov z toho 2 mezonetové z 1. podlažia. Tretie podlažie má mať 7 bytov a technické priestory. Na štvrtom podlaží majú byť 4 byty a technické priestory a na piatom podlaží má byť 1 byt a technické priestory. „Všetky podlažia sú prepojené schodiskom a výťahom,“ dodáva sa v projekte.

Okrem bytov majú byť na prízemí z uličnej strany dve prenajímateľné jednotky, ktoré budú slúžiť na obchodné, či administratív­ne účely.

Parkovacie miesta

V rámci objektu bude vybudovaných 31 parkovacích miesta. Mimo objektu majú byť 4 parkovacie miesta. Vstup do garáže má byť z ulice Za Ferenitkou krátkou vyrovnávacou rampou.

Novostavba v Nitre dostala zelenú: Nachádza sa v pamiatkovej zóne
4
Galéria
Zdroj: www.zilincik.com
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM