Lucia Lauková Správy Samospráva

V Nitre by mohlo vyrásť ďalších 1158 bytov: Investori predložili mestu zámery

Nájsť si nové bývanie v Nitre nebude zdá sa nebude problém. Radnica prezradila, v ktorých lokalitách by chceli investori stavať.

Ilustračný obrázok k článku V Nitre by mohlo vyrásť ďalších 1158 bytov: Investori predložili mestu zámery
Zdroj: TASR

Mestu boli predložené aj súkromné investičné zámery bytovej výstavby. „Ak by boli všetky potvrdené a schválené – tak by v Nitre pribudlo ďalších 1158 bytových jednotiek,“ informuje radnica.

Okrem týchto zámerov by mala byť postavená ubytovňa pre pracovníkov Jaguaru Land Rover v areáli závodu. Mesto plánuje postaviť nájomné byty v ubytovni na Hlbokej ulici.

Plánovaná výstavba bytov

„Všetky lokality plánovanej výstavby sú, buď vo fáze investičného zámeru (IZ), resp. dokumentácie pre územné rozhodnutie (DÚR). Byty sú plánované v lokalitách – na Dieloch na Hornostavskej ulici (265 bytov – DÚR), na Tabáni (258 bytov – IZ), v Brezovom háji (194 bytov – DÚR), v Polygóne (126 bytov – IZ), v rezidencii pri kaštieli na Kyneku (100 bytov – DÚR), na Jeleneckej ulici (60 bytov -IZ), pri bývalom kine Orbis (49 bytov – DÚR ), pod hradom na Podzámskej ulici (33 bytov – IZ), na Špitálskej ulici (29 bytov – IZ), na Čermáni (26 bytov – DÚR) a na ul. J. Kráľa (18 bytov – DÚR), “ uviedol Útvar hlavného architekta.

Kde je možná výstavba?

Ako informuje radnica, územný plán mesta umožňuje výstavbu ďalších nájomných bytov v Párovských Lúkach – Mlynárce I., Súlovskej ulici, v lokalite na Šindolke, či v areáli bývalých Mestských služieb na Tehelnej ulici. „V prípade projektu výstavby 96 nájomných bytov na Dieloch – Viničkách by sa však musela aktualizovať projektová dokumentácia a stavebné povolenie, ktoré momentálne nie je platné,“ uvádza mesto.

Nevyužívané objekty

Ako ďalej informuje nitrianska radnica, mesto má spracovaný materiál Rozvojové impulzy pre Mesto Nitra, z ktorého tiež môže pri výstavbe nájomných bytov čerpať cenné informácie. Ďalšia možnosť, ktorú radnica berie v úvahu, je že by nájomné byty mohli byť postavené v mestských objektoch, ktoré nie sú momentálne využívané.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM