Lucia Lauková Kultúra

V Nitre uvidíme 50 druhov korytnačiek z celého sveta: Medzi nimi aj tie najväčšie

Pod Zoborom sa bude konať vôbec prvá výstava korytnačiek na Slovensku. Predstavia sa na nej aj zástupcovia najohrozenejších druhov.

Ilustračný obrázok k článku V Nitre uvidíme 50 druhov korytnačiek z celého sveta: Medzi nimi aj tie najväčšie
Zdroj: Dnes24.sk

Korytnačky z celého sveta predstaví výstava Svet korytnačiek, ktorú pripravila Botanická záhrada Slovenskej poľnohospodárskej univerzity (SPU) v Nitre v spolupráci s Klubom chovateľov korytnačiek.

Prvá výstava na Slovensku

V priestoroch univerzitných skleníkov budú mať návštevníci od 1. do 3. júna možnosť vidieť 50 druhov korytnačiek. „Ich výstava bude prvou výstavou svojho druhu na Slovensku,“ skonštatovala riaditeľka Botanickej záhrady SPU Erika Mňahončáková.

Svoje zastúpenie budú mať na výstave predstaviteľky najväčších suchozemských korytnačiek sveta – korytnačky ostrohatej a korytnačky obrovskej, ktorá dorastá až do veľkosti 1,3 metra.

Najohrozenejšie druhy

Návštevníci budú môcť vidieť aj zástupcov najohrozenejších druhov korytnačiek – korytnačky lúčovej a madagaskarskej či najnebezpečnejší a najagresívnejší druh korytnačky na svete, kajmanky dravej. Široké zastúpenie budú mať európske suchozemské korytnačky, korytnačky zelenkasté a žltohnedé. Chýbať nebude ani korytnačka uhoľná, obyvateľka dažďových pralesov Brazílie, a kožnatka čínska, ázijská zástupkyňa vodných korytnačiek s mäkkým pancierom.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM