Lucia Lauková Správy

V Nitre sa začala výstavba komplexu Tabáň: Skolaudovaný má byť v roku 2020

V polyfunkčnom komplexe sa bude nachádzať 243 bytov a apartmánov, administratívne i obchodné priestory a 483 parkovacích miest.

Ilustračný obrázok k článku V Nitre sa začala výstavba komplexu Tabáň: Skolaudovaný má byť v roku 2020
Zdroj: Dnes24.sk

Spoločnosť Proxenta začala so stavebnými prácami na projekte Tabáň v centre Nitry. Stavebné povolenie nadobudlo právoplatnosť v septembri, práce by mali byť ukončené kolaudáciou vo štvrtom kvartáli 2020, informovala Renata Domčeková z uvedenej spoločnosti. Podľa jej slov je dopyt po bývaní v rezidencii vysoký, niekoľko desiatok bytov a apartmánov je už predaných či rezervovaných.

Polyfunkčný komplex Tabáň vyrastie na voľnom pozemku oproti súdu v centre Nitry. Okolitú zástavbu tvorí historický kláštorný komplex piaristov s Kostolom sv. Ladislava, ale aj objekty na bývanie a objekty občianskej vybavenosti. Investícia sa bude rozkladať na ploche 10 511 štvorcových metrov.

Objekt bude pozostávať zo šiestich obytných a jedného administratívneho bloku so šiestimi až siedmimi nadzemnými poschodiami a dvoma podzemnými podlažiami. Nachádzať sa v nich bude 243 bytov a apartmánov, administratívne i obchodné priestory a 483 parkovacích miest. Celkové náklady na realizáciu sú vyčíslené na 25 miliónov eur.

Foto: ilustračné

VIZUALIZÁCIE: Polyfunkčný komplex na Tabáni
4
Galéria
Zdroj: enviroportal.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM