Lucia Lauková Samospráva

V Nitre pribudnú parkovacie miesta: Opravy sa dočká aj chodník

Ešte tento rok by v niektorých častiach Nitry mali pribudnúť parkovacie miesta. Pracovať sa bude aj na oprave ďalšieho chodníka. Desaťtisícovú zákazku dostala od mesta firma z Cabaj-Čápora.

Ilustračný obrázok k článku V Nitre pribudnú parkovacie miesta: Opravy sa dočká aj chodník
Zdroj: TASR

Nedostatok parkovacích miest je dlhodobým problémom nielen v Nitre. Konečné slovo o zavedení rezidentského parkovania v Nitre zatiaľ nepadlo. Vyjadriť svoj názor na nový systém ste mohli v ankete mesta Nitra.

Môže vás zaujímať: Parkovanie je veľkým problémom nitrianskych sídlisk: Obyvatelia priplácať nechcú

Rozšírenie parkoviska

Rozšíreniu parkoviska sa môžu tešiť obyvatelia Nábrežia mládeže 53 až 59. Vyplýva to zo zmluvy, ktorú podpísalo mesto Nitra so zhotoviteľom. Za rozšírenie zaplatí mesto 39 509,88 eur s DPH. Necelú tretinu budú stáť zemné práce, ako výkop či odstránenie pňov. Na približne 406 m2 bude uložená sivá zámková dlažba.

Vypília stromy

Práce budú prebiehať aj na ulici Kozmonautov 7 až 10, napriek tomu, že viacerí obyvatelia tejto časti nesúhlasili s parkoviskom a spísali petíciu. Na parkovisko už mesto vyčlenilo finančné prostriedky. Kvôli parkovisku budú musieť byť odstránené kroviny ale i 8 listnatých stromov do priemeru 300 mm. Položených bude približne 418 m2 zámkovej dlažby. Cena tohto parkoviska je 69 630,40 eur s DPH.

Môže vás zaujímať: Nové parkovisko na Chrenovej niektorí obyvatelia nechcú: Mesto rozhodlo!

Dočkajú sa aj chodci

Nezabudlo sa ani na peších. Chodci na Hôrke 1–13 budú mať podľa zmluvy nový chodník z asfaltového betónu za 39 614,65 eur. Všetky zákazky budú podľa zmluvy hotové do konca októbra tohto roka. Za práce zaplatí mesto spoločnosti Marfil z Cabaj-Čápora spolu 148 754,93 eur s DPH.

Môže vás zaujímať:

Chodníky, parkoviská aj ulicu v Nitre čaká oprava: TÚTO sumu zaplatí mesto

Z Nitry zmiznú 4 čierne skládky odpadu: Sanácia stojí mesto tisíce eur!

Plochy pri kine Lipa na Chrenovej opravia: Starý asfalt nahradí zámková dlažba

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM