Lucia Lauková Kultúra

V Nitre predstavia unikátnu filatelistickú zbierku: Známky rozpovedia dejiny mesta

Výstava bude slávnostne otvorená 4. júla v Ponitrianskom múzeu. Podujatie je súčasťou celomestských osláv Nitra, milá Nitra.

Ilustračný obrázok k článku V Nitre predstavia unikátnu filatelistickú zbierku: Známky rozpovedia dejiny mesta
Zdroj: TASR

Poštové známky a pečiatky s cyrilo-metodskou tematikou zo zbierky Milana Šajgalíka ponúkne výstava, ktorá bude v Ponitrianskom múzeu v Nitre slávnostne otvorená 4. júla. Podujatie je súčasťou celomestských osláv Nitra, milá Nitra.

Jedinečná filatelistická zbierka

Ako uviedla PR manažérka múzea Ľubica Packová-Zahradárová, na výstave bude prezentovaná jedinečná filatelistická zbierka, ktorá prostredníctvom poštových známok a pečiatok, doplnených odborným textom, priblíži príbeh o postavení prvého kostola na území Slovenska, či o šírení kresťanstva na našom území.

„Výstava Poštové známky a pečiatky vtiahne návštevníkov pútavým spôsobom do známych i menej známych faktov nielen z dejín Nitry," pripomenula Packová-Zahradárová.

Príbehy na známkach

Unikátna zbierka Milana Šajgalíka cez grafické vyobrazenia na poštových známkach vyrozpráva príbehy o kniežati Pribinovi, kráľovi Svätoplukovi a Veľkomoravskej ríši. „Návštevníkom ukáže aj príchod a činnosť solúnskych bratov Cyrila a Metoda i dejiny nitrianskeho biskupstva," doplnila Packová-Zahradárová.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM