Správy

V Nitre by mala vyrásť nová športová hala: Takto bude vyzerať, VIZUALIZÁCIE

Nové športovisko by malo vyrásť medzi futbalovým štadiónom a riekou Nitra. K jeho vzniku prispeje aj mesto.

Ilustračný obrázok k článku V Nitre by mala vyrásť nová športová hala: Takto bude vyzerať, VIZUALIZÁCIE
7
Galéria
Zdroj: Mesto Nitra

Hala Olympia na Chrenovej, v ktorej má dnes zázemie viacero športov, prestane slúžiť svojmu účelu v marci 2023. Budova ani pozemok pod ňou nepatria mestu. Informovala o tom nedávno nitrianska radnica.

Dovtedy by mala v Nitre vyrásť nová multifunkčná hala. Jej vznik iniciovali kluby Box Club Stavbár Nitra, klub modernej gymnastiky Modergym, Slovenská volejbalová federácia a Slovenská boxerská federácia.

Mesto ponúkne pozemok

Stáť by mala na mestskom pozemku za futbalovým štadiónom, ktorý samospráva ponúkne na dlhodobý nájom. O návrhu nájomnej zmluvy majú rozhodovať poslanci na mestskom zastupiteľstve.

Prípravou a realizáciou výstavby haly je podľa mesta poverený Tibor Hlavačka. “V prípade, že zastupiteľstvo odsúhlasí nájomnú zmluvu, pustíme sa do procesu stavebného povolenia a následne budeme žiadať o dotáciu z Fondu na podporu športu,” povedal pre mestský web Tibor Hlavačka.

Stavať chcú budúci rok

Po vybavení všetkých povolení by chceli s výstavbou haly chceli začať už budúci rok. “Hala bude slúžiť vrcholovým športom. S výškou 11,5 metra bude spĺňať európske parametre pre volejbal aj gymnastiku. Som presvedčený, že vďaka šesťdesiatmetrovej atletickej dráhe urobíme radosť aj našim atlétom. Ja osobne sa najviac teším na detské a školské olympiády, pretože nová hala poskytne priestor pre viac druhov športov,” priblížil Hlavačka.

„Podľa zástupcov športovcov je reálne, že hala začne slúžiť klubom a verejnosti už na jeseň budúceho roka. Najneskôr by ju však chceli otvoriť v marci 2023, kedy skončí športová hala Olympia,“ dodáva mesto Nitra.

V galérii nájdete vizualizácie novej športovej haly!

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež

Vizualizácie novej športovej haly v Nitre
7
Galéria
Zdroj: Mesto Nitra
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM