Správy

Známe tváre sa hlásia k Nitre: Sčítaním chcú podporiť svoje mesto, FOTO

Mesto spustilo kampaň k sčítaniu obyvateľov. Aj tieto osobnosti sa hlásia k mestu pod Zoborom.

Ilustračný obrázok k článku Známe tváre sa hlásia k Nitre: Sčítaním chcú podporiť svoje mesto, FOTO
5
Galéria
Zdroj: Miloš Štefanka

Od stredy 3. marca spustilo mesto Nitra masívnu kampaň k sčítaniu obyvateľov. Informoval nás o tom hovorca mesta Tomáš Holúbek. Cieľom kampane je, aby sa čo najviac ľudí z Nitry zapojilo do sčítania a za svoje mesto označili práve Nitru.

„Keď sa pred desiatimi rokmi naposledy sčítaval národ, výsledky ukázali 79-tisíc obyvateľov Nitry. V skutočnosti ich tu však žilo takmer 82-tisíc,“ povedal hovorca mesta s tým, že takýto problém nemala iba Nitra.

Podielové dane

Dôsledky „nesčítania“ pocítila mestská kasa. „Štát práve na základe výsledkov sčítania posiela mestám a obciam na podielových daniach oveľa menej peňazí ako by mal. Len v tomto roku tak Nitra príde o 757 457 eur, ktoré sa mohli využiť na opravu ciest a chodníkov či na budovanie ihrísk,“ konštatuje hovorca Tomáš Holúbek.

Zapojili sa do kampane

Mesto sa preto rozhodlo osloviť obyvateľov kampaňou Hlásim sa k Nitre, do ktorej zapojilo aj známe tváre. „Pri tvorbe kampane sme oslovili zaujímavé osobnosti Nitry z rôznych oblastí, od športu, umenia až po cirkev, ktoré bude verejnosť stretávať v najbližších troch týždňoch v meste, televízii a na sociálnych sieťach,“ priblížila Lenka Mareková z Odboru komunikácie a propagácie na Mestskom úrade v Nitre.

Zhostili sa úlohy vysvetliť, prečo by sme sa k Nitre mali prihlásiť všetci, ktorí v nej žijeme. „Na základe tohto údaju dostávame peniaze na chod nášho mesta. Na to, aby sme mali naše mesto čistejšie, zelenšie, krajšie,“ vraví vo videu primátor Nitry Marek Hattas.

Myslia na budúcnosť Nitry

K Nitre sa hlási aj nitriansky diecézny biskup Viliam Judák. Hovorí o dvoch dôvodoch, prečo by sme sa k tomuto mestu mali hrdo hlásiť. Nitra je podľa biskupa slovenským Betlehemom, teda kolískou kresťanstva a zároveň prihlásením k tomuto mestu ovplyvníme budúcnosť Nitry, a to odovzdaním hodnôt, ktorými žijeme dnes, budúcim generáciám.

Do kampane sa zapojil aj herec Milan Ondrík. Podľa neho môže Nitra za najbližších desať rokov získať milióny eur, ktoré budú znamenať bezpečnejšie ihriská, lepšiu starostlivosť o zeleň, ale napríklad aj väčšiu podporu pre šport, vzdelávanie a umenie.

Hokejista HK Nitra Miroslav Pupák si svoj sen stať sa profesionálnym športovcom splnil práve v meste pod Zoborom, kde aj s rodinou žije. „Aj vďaka sčítaniu národa môžeme pomôcť našej Nitre a vybudovať ešte lepšie podmienky pre naše deti, ich zdravý vývoj a možno aj splnený športový sen,“ hovorí úspešný športovec.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež

Zdroj: YouTube.com/MestoNitra
V OBRAZOCH: Známe osobnosti sa hlásia k Nitre
5
Galéria
Zdroj: Miloš Štefanka
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM