Aktualizované Lucia Lauková Správy

V nemocnici v Nitre vznikli červené zóny pre pacientov podozrivých na Covid-19

Nemocnica v Nitre prijala ďalšie opatrenia v boji so šírením koronavírusu. Vytvorila červené zóny pre pacientov s podozrením na Covid-19.

Ilustračný obrázok k článku V nemocnici v Nitre vznikli červené zóny pre pacientov podozrivých na Covid-19
12
Galéria
Zdroj: TASR

Nitrianska nemocnica prijala ďalšie prísne opatrenia v súvislosti s hrozbou šírenia koronavírusu. Nemocnica zriadila 3 červené zóny pre pacientov podozrivých na COVID-19, ktorí potrebujú ísť na vyšetrenie do nemocnice.

Najskôr musia prejsť kontrolou v červenom stane. „Usmernenie, do ktorej zóny má pacient ísť, vykoná personál vstupného triážneho stanu s možnosťou doprovodu pacienta silovými zložkami – polícia, armáda SR,“ informuje nemocnica.

Vstupy do červených zón sú označené tabuľami. Upozorňujú na ne oznamy na dverách. Pre lepšiu orientáciu vytvorila nemocnica aj mapku so vstupmi do jednotlivých červených zón.

„Prvá zóna je určená pre chirurgické disciplíny, druhá pre pacientov ORL, urológie, gynekológie, kliniky detí a dorastu a tretia pre liečebný pavilón interných disciplín,“ uvádza Fakultná nemocnica (FN) v Nitre na svojom webe.

Okrem červeného stanu pri vstupe do nemocnice bolo pri infekčnej klinike zriadené ďalšie záchytné miesto pre pacientov vyžadujúcich si priame testovanie na vírusové ochorenie COVID-19.

Tento stan slúži len ako pomocný priestor pre infekčnú kliniku. Pacienti sú podľa nemocnice vyšetrovaní a testovaní v priestoroch infekčnej kliniky.

Stan postavili dobrovoľníci nitrianskeho centra Maltézskej pomoci Slovensko spolu so zamestnancami nemocnice.

Foto: ilustračné

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Nitrianska nemocnica v čase pandémie
12
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM