Lucia Lauková Šport

V Mestskom parku si spoločne zacvičíme: Nitru čaká športové nedeľné popoludnie

Rozhýbať sa budú môcť deti i dospelí v Mestskom parku na Sihoti. Okrem toho bude návštevníkom predstavená aj nová mobilná aplikácia "Športová Nitra".

Ilustračný obrázok k článku V Mestskom parku si spoločne zacvičíme: Nitru čaká športové nedeľné popoludnie
Zdroj: TASR

Nitriansky Mestský park na Sihoti ožije v nedeľu 16. septembra verejným cvičením. Občianske zduženie (OZ) ŠOK – Šport Osveta Kultúra v spolupráci s Nitrianskou komunitnou nadáciou pripravuje vystúpenie viacerých profesionálnych predcvičovateľov. Tí sa návštevníkov parku pokúsia rozhýbať exteriérovým cvičením zumby či pilatesu.

Nitrianske športové kluby

V rámci podujatia bude môcť verejnosť spoznať aj viaceré športové kluby, ktoré v Nitre pôsobia. „Podujatie sa bude skladať z dvoch častí. Prvou bude verejné cvičenie, ktorým chceme ľudí nabádať k zdravému životnému štýlu. Ide o jednorazovú záležitosť, ale veríme, že ukážkou netradičných cvičebných metód ľudí inšpirujeme. Druhou časťou bude prezentácia klubov a športovísk, ktoré v Nitre pôsobia. Prítomných sa pokúsi osloviť niekoľko zástupcov športov, ktoré majú v Nitre svoje zázemie. Pripravíme však aj zoznam, z ktorého sa ľudia dozvedia, kde všade sa dá v Nitre a okolí športovať, čo všetko tu funguje," povedal o projekte predseda OZ ŠOK Ján Ivančík.

Program pre rodiny s deťmi

Ako doplnil, súčasťou nedeľného podujatia bude aj program pre rodiny s deťmi. „K dispozícii bude lukostreľba, meranie rýchlosti streľby na hokejbalovú bránku a ďalšie zábavné aktivity. Predstavíme aj verziu mobilnej aplikácie Športová Nitra, ktorú ŠOK plánuje v spolupráci s mestom Nitra spustiť koncom roka 2018 a ktorej hlavným zámerom bude monitoring športovísk v meste pod Zoborom," dodala Ivančík.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM