Lucia Lauková Správy

V časti Staré mesto má vzniknúť bytový dom: O stavebnom povolení rozhodne mesto

Mesto Nitra, ako príslušný stavebný úrad, dostalo od stavebníka bytového domu Ferenit žiadosť o vydanie stavebného povolenia. Či sa v časti Staré mesto bude stavať, rozhodne radnica.

Ilustračný obrázok k článku V časti Staré mesto má vzniknúť bytový dom: O stavebnom povolení rozhodne mesto
4
Galéria
Zdroj: www.zilincik.com

V nitrianskej časti Staré mesto na ulici Za Ferenitkou, môže vyrásť nový bytový dom s názvom Ferenit. Stavebník NR Pharm požiadal mesto Nitra, ako príslušný stavebný úrad, o vydanie stavebného povolenia.

Mesto Nitra, ako príslušný stavebný úrad, už vydalo 1. augusta územné rozhodnutie o umiestnení novostavby v časti Staré mesto. Územné rozhodnutie bolo vydané na prípojky, sadové úpravy a bytový dom. Ako prevádzkový súbor sa uvádza výťah. Stavebníkom je NR Pharm s.r.o.. Projektovú dokumentáciu spracovala ešte v novembri 2016 architek­tonická kancelária Csanda-Piterka so sídlom v Nitre.

Najprv búracie práce

Ak dostane stavebník požadované povolenie, zbúra skladové haly, ktoré sa v súčasnosti nachádzajú na pozemku. V areáli novostavby navrhuje stavebník viaceré sadové úpravy, v rámci ulice je plánovaná výsadba aleje stromov. „Ostatné plochy sa doplnia výsadbou trávnatej plochy alebo sa vytvorí trvalkový záhon s efektom celoročného kvitnutia,“ uvádza sa v návrhu.

Bytový dom

Na pozemku plánuje stavebník postaviť novostavbu s 22 bytmi, v ktorej by mohlo bývať 53 ľudí. Bytový dom je rozdelený na dve nerovnomerné hmoty, ktoré sú prepojené skleneným vertikálnym jadrom. Vo východnom krídle má byť 5 nadzemných podlaží a na západnom krídle 4 podlažia

Parkovacie miesta

V suteréne plánuje vytvoriť 31 parkovacích miesta. Mimo objektu majú byť 4 parkovacie miesta. Vstup do garáže má byť z ulice Za Ferenitkou krátkou vyrovnávacou rampou. Na prízemí z uličnej strany, navrhuje projekt dve prenajímateľné jednotky, ktoré budú slúžiť na obchodné, či administratívne jednotky.

Mezonetové byty

Na prízemí by malo byť 5 bytov z toho 2 mezonetové a technické priestory. Na druhom podlaží sa podľa projektu bude nachádzať 7 bytov z toho 2 mezonetové z 1 podlažia. Tretie podlažei má mať 7 bytov a technické priestory. Na štvrtom podlaží majú byť 4 byty a technické priestory a na piatom podlaží má byť 1 byt a technické priestory. „Všetky podlažia sú prepojené schodiskom a výťahom,“ dodáva sa v projekte.

Novostavba v Nitre dostala zelenú: Nachádza sa v pamiatkovej zóne
4
Galéria
Zdroj: www.zilincik.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM