Lucia Lauková Správy

V bytoch na Orechovom dvore prespávali cudzie osoby: Niektorých vysťahujú

Výsledky kontroly v bytoch na Orechovom dvore odhalili aj osoby, ktoré tam nemali oprávnenie prespávať. Viacerí si budú musieť hľadať iný nocľah.

Ilustračný obrázok k článku V bytoch na Orechovom dvore prespávali cudzie osoby: Niektorých vysťahujú
Zdroj: Facebook.com/Polícia Slovenskej republiky

Počas kontroly začiatkom tohto pracovného týždňa skontrolovali pracovníci mesta a Službytu všetkých 61 nájomných bytov v Orechovom dvore. Mesto zistilo, že v bytoch prespávajú osoby, ktoré nie sú zapísané na evidenčných listoch. Informoval nás o tom hovorca mesta Nitra Tomáš Holúbek.

Pri kontrolnej akcii asistovala aj nitrianska polícia, problémy však nezaznamenala. „Po našej línii sme na mieste neriešili žiadne protiprávne konanie,“ povedala krajská policajná hovorkyňa Renáta Čuháková.

Niektorých vysťahujú

Voči previnilcom mesto už podniklo kroky. „Dvanásť nájomníkov dostane písomné upozornenie na porušovanie nájomnej zmluvy a výzvu na odstránenie zistených skutočností, inak im bude ukončený nájomný pomer,“ povedal Tomáš Holúbek.

Našli sa aj rodiny, ktoré neuposlúchli predošlé varovanie mesta a budú vysťahované. „V troch prípadoch príde k okamžitému ukončeniu nájmu, keďže tieto rodiny už boli upozornené na porušenie povinností vyplývajúcich z nájomnej zmluvy a k odstráneniu nedostatkov neprišlo, práve naopak, kontrolou sa opätovne potvrdilo prespávanie cudzích osôb v nájomných bytoch,“ vysvetlil hovorca mesta Tomáš Holúbek.

Kontroly sa budú opakovať

V kontrolách bude mesto pokračovať. „Iba prísnym dohliadaním nad dodržiavaním povinností vyplývajúcich z nájomných zmlúv môžeme regulovať pohyb osôb v tejto lokalite,“ hovorí Tomáš Holúbek.

Ako dodal hovorca Tomáš Holúbek, mesto Nitra prísne reguluje prihlásenie osôb na evidenčné listy ako aj na trvalý pobyt v lokalite Orechov Dvor. Keďže ide o nájomné byty vo vlastníctve mesta Nitra, regulácia je jednoduchšia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Facebook
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM