Lucia Lauková Správy

V areáli UKF prebiehajú stavebné úpravy: ŠD Brezový háj chcú otvoriť budúci rok

Stavebnými úpravami chce univerzita zvýšiť bezpečnosť a atraktivitu areálu.

Ilustračný obrázok k článku V areáli UKF prebiehajú stavebné úpravy: ŠD Brezový háj chcú otvoriť budúci rok
Zdroj: TASR

Prvé stavebné práce sa nedávno začali pri budove Výskumných laboratórií Fakulty prírodných vied UKF na Nábreží mládeže. „Časť predtým trávnatého terénu vedľa cesty sa pomaly začína meniť na budúci chodník. Jeho výstavba je jednou z prvých častí projektu, ktorý zahŕňa viac stavebných realizácií v areáli univerzity,“ informovala Jana Černáková z oddelenia médií UKF.

V rámci vonkajších úprav sa okrem chodníkov univerzita zameria aj na nové oplotenie a brány vjazdu do hospodárskeho dvora. Okrem toho plánuje opraviť terasu a nástupné schodisko pri Uniklube.

Úpravy si vyžiadajú celkovú investíciu 234-tisíc eur, z toho 18-tisíc eur stála projektová dokumentácia a zvyšok sú realizačné práce.

Termín ukončenia

Práce mali byť pôvodne ukončené do konca augusta, kvôli pandémii rátajú s omeškaním. „Bohužiaľ, pandemická situácia a preventívne opatrenia s tým spojené spôsobili, že reálny výkon prác sa mohol začať až od 18. mája 2020. Z tohto dôvodu je možné, že sa termín ukončenia posunie,“ uviedla vedúca Investičného oddelenia UKF Ľudmila Lampertová.

Univerzita pokračuje aj v rekonštrukcii ŠD Brezový háj. Vynovený internát bude mať kapacitu 357 študentov a 11 doktorandov. V prevádzke by mal byť v septembri 2021 pre akademický rok 2021/2022.

„V súčasnosti prebiehajú práce v interiéri na inštaláciách elektrických a slaboprúdových rozvodov, rozvodov VZT, práce na interiérových omietkach a obkladoch a práce na inštalácii nových výťahov. Zateplenie fasády ubytovacieho bloku zo strany SOŠ stavebnej by malo byť ukončené do konca júna tohto roka. Na tento projekt bola schválená žiadosť o príspevok v rámci výzvy Zníženie energetickej náročnosti budov z fondov EÚ,“ opísala priebeh rekonštrukčných prác Ľudmila Lampertová.

Foto: ilustračné

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM