Lucia Lauková Správy

Internát Brezový háj bude mať po rekonštrukcii 381 lôžok: Práce potrvajú 2 roky

Univerzita Konštatína Filozofa v Nitre plánuje rekonštrukciou internátu Brezový háj zvýšiť ubytovacie kapacity pre študentov. Práce by mali trvať dva roky.

Ilustračný obrázok k článku Internát Brezový háj bude mať po rekonštrukcii 381 lôžok: Práce potrvajú 2 roky
Zdroj: TASR

Na UKF v Nitre dlhodobo pretrvávajú problémy s nedostatkom ubytovacích kapacít pre študentov. V súčasnosti prevádzkuje univerzita len dva internáty s celkovou kapacitou 1592 lôžok. V minulom roku dostala univerzita zo štátneho rozpočtu milión eur na rekonštrukcie a odstránenie havarijných stavov objektov študentských domovov.

Opravili strechu aj kúrenie

Sumu 760 000 eur využila UKF na komplexnú rekonštrukciu kotolne ŠD Brezový háj spolu s výmenou ústredného kúrenia, na rekonštrukciu vonkajšej areálovej kanalizácie a na opravu strechy nad hospodárskou časťou. Z vlastných zdrojov prispela univerzita k rekonštrukcii študentských domovov sumou 272 000 eur.

Práce na 2 roky

V roku 2019 plánuje UKF pokračovať v rekonštrukcii ŠD UKF Brezový háj. Táto investičná akcia bola v minulom roku schválená vládou SR, jej celková cena je podľa stavebného zámeru stanovená na 6 556 821 eur. Objem finančných prostriedkov v tomto roku je podľa uznesenia vlády plánovaný vo výške 4 milióny eur.

Ako nás informovala Jana Černáková z Oddelenia médií UKF v Nitre, rekonštrukcia internátu by mala trvať 2 roky. Brezový háj bude mať po rekonštrukcii kapacitu 381 lôžok.

Na financovanie opráv chce univerzita využiť okrem vlastných zdrojov aj dotácie zo štátneho rozpočtu. Okrem toho sa UKF sa uchádza aj o projekt v rámci výzvy Slovenskej inovačnej a energetickej agentúry.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM