Lucia Lauková Kultúra

Užite si posledný mesiac roka: Prehľad TOP decembrových podujatí v Nitre

December ponúka v Nitre vianočné trhy, adventné podujatia, ale aj zaujímavé kultúrne a športové akcie.

Ilustračný obrázok k článku Užite si posledný mesiac roka: Prehľad TOP decembrových podujatí v Nitre
Zdroj: Dnes24.sk

Mikulášsky vlak

od 5. do 7. decembra od 9.00 do 16.00 h, Slovenské poľnohospodár­ske múzeum

Mikulášsky vlak sa i tento rok vydá na cestu s Mikulášom, čertom a anjelom. Chýbať nebude ani bohatý sprievodný program zameraný na pôvodné slovenské zvyky a tradície či práce v zimnom období.

Mikulášsky beh Agrokomplexom

6. decembra od 15.00 h, Relax Park Agrokomplex

V piatok 6. decembra sa bude na Agrokomplexe konať Mikulášsky beh. Beh je určený deťom i dospelým. Štartovné sa neplatí. Pre najmenších bude pripravená 100 metrov dlhá trať. Deti vo veku 9 až 14 rokov budú bežať 300 metrov a dospelí 5 kilometrov. Prihlasovať sa môžete TU! Vstup je cez bránu B3 z Akademickej u­lice.

Mikuláš a jeho anjel

8. decembra od 17.00 do 19.00 h, Svätoplukovo námestie

V nedeľu privítame na námestí Mikuláša. Mesto pri jeho príchode pripravilo ohňovú šou, veľkoplošná projekcia a pouličné predstavenie s prekvapením.

Advent na hrade

od 13. do 22. decembra, Nitriansky hrad

Advent na Nitrianskom hrade potrvá od 13. do 22. decembra. Ako informujú organizátori, ponúkne vynikajúce jedlo, pokojnú atmosféru, adventné prehliadky s výstupmi na vežu, ale aj nádhernú výzdobu a duchovný program. Atmosféru doplní aj ohrádka s ovečkami i výstava betlehemov. Zaujímavosťou bude budovanie nadrozmerného betlehemu, ktorý sa bude rozrastať až do Vianoc.

Vianočné mestečko na Klokočine

od 13. do 15. decembra od 12.00 do 20.00 h, Mikovíniho ul. – Klokočina

Vianočné mestečko vyrastie aj na Klokočine. Chýbať nebudú vianočné dobroty, punč, vínko a vianočná atmosféra. V stánkoch budú predajcovia ponúkať napríklad trhance, vianočnú kapustnicu, lokše, meodovinu či placky. V piatok večer vystúpi Dany M a v sobotu kapela Naozay.

Lucijský sprievod a pokus o rekord

13. decembra piatok od 17.00 h, pešia zóna a Svätoplukovo námestie

Na Luciu si pripomenie v Nitre tradície. Stretnutie bude o 17.00 na Svätoplukovom námestí, nasledovať bude sprievod cez pešiu zónu, Zamaskované Lucie s pierkami sa pokúsia o zápis do knihy rekordov. Okrem toho sa môžete tešiť aj na vystúpenie FS Tradícia Dražovce a kapelu Walk On.

Adventná ochutnávka vín v hradnej pivnici

14. decembra od 10.00 do 20.00 h, Hradná pivnica – Nitriansky hrad

Najlepší vinári regiónu ponúknu to najchutnejšie zo svojich pivníc. Hradná pivnica pod biskupským palácom bude otvorená spolu s kuchynkou, v ktorej sa bude piecť tradičné vianočné pečivo.

Koncert Horkýže Slíže

20. decembra o 21.00 h, Frankie Rock Club

Fanúšikovia domácej kapely Horkýže Slíže dostanú parádny darček. Pred Vianocami sa môžete tešiť na koncert v Nitre. Vstupné 15 eur.

Zoborský silvestrovský beh

31. decembra od 8.45, Zobor

Celková trať Zoborského silvestrovského behu je dlhá 3490 m. Trasa prechádza archeologicky a historicky zaujímavým územím. Registrácia začína o 8.45 asi 100 m od nástupišťa MHD Špecializovanej nemocnice Zobor. Priestor registrácie bude vyznačený.

Nitrianska silvestrovská noc

31. decembra od 23.00 h, Svätoplukovo námestie

S rokom sa rozlúčime tradične na Svätoplukovom námestí. Pripravená bude silvestrovská veselica s DJom M2 a novoročný príhovor primátora.

Foto: ilustračné

Sledujte nás aj na Facebooku a In­stagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nitry a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM