Lucia Lauková Šport

Zoborský silvestrovský beh napíše 32. ročník: Pretekári môžu posielať prihlášky

Tradícia Zoborského silvestrovského behu pokračuje. Zúčastniť sa ho môžu amatéri aj profesionáli.

Zdroj: Dnes24.sk

Beh v posledný deň roka je pod Zoborom tradíciou už viac ako 30 rokov. Prihlasovacia listina na v poradí 32. ročník Zoborského silvestrovského behu Ladislava Korčeka je otvorená. Bežci môžu posielať prihlášky.

Beh sa bude konať 31. decembra 2019. Prihlášky môžu pretekári poslať elektronicky prostredníctvom webovej stránky app.cakanka.sk najneskôr do 30. decembra do 19.00 h. Prihlásiť sa môžete aj osobne počas registrácie v deň pretekov 31. decembra.

Rekordná účasť

Na štart vlaňajšieho ročníka sa postavil rekordný počet pretekárov. Trať prekonalo vtedy vyše 300 bežcov. Celková trať Zoborského silvestrovského behu je dlhá 3490 m. Trasa prechádza archeologicky a historicky zaujímavým územím.

Pre pretekárov budú pripravené viaceré ceny. Bežci budú v cieli odmenení medailami, plaketami, víťaznými pohármi či knihami.

Prvý Zoborský silvestrovský beh sa konal v roku 1988, keď sa nitrianski atléti lúčili so športovým rokom práve výstupom na Zobor. Preteky nesú vo svojom názve meno Ladislava Korčeka nestora nitrianskej atletiky, ale aj výnimočne všestranného človeka. Okrem aktívneho športovca či medzinárodného rozhodcu bol aj pedagóg, tenorista, dirigent speváckeho zboru, orchestra, autor viacerých hudobných diel, zberateľ ľudových piesní či dlhoročný včelár.

Foto: ilustračné

Sledujte nás aj na Facebooku a In­stagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nitry a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM